Zorg

 • Bleeker Concepts | Projecten | Zorg

  Monuta Bussum

  Ook Uitvaartcentrum Monuta Bussum is in het nieuwe concept uitgevoerd. Hier hebben we gekozen voor de “noten variant” omdat hier geen eiken noch noten als basismateriaal aanwezig was. Dit maakt de totale uitstraling nog iets warmer dan de eiken variant. In Bussum hadden we de uitdaging dat de aula tevens als brasserie in gebruik was. Deze ruimte moest dus multifunctioneel worden ontworpen zodat deze in korte tijd omgebouwd kon worden van een aula- naar een brasserieopstelling. Dit houdt in dat alle meubels makkelijk verplaatsbaar moeten zijn en in de ruimte onzichtbaar opgeslagen moeten kunnen worden. Het gebouw is van oorsprong ontworpen met veel schuine wanden en plafonds. Waar mogelijk hebben we dit gehandhaafd en meegenomen in het nieuwe ontwerp. Soms hebben we ervoor gekozen deze schuinten te verwijderen om zodoende een rustiger geheel te creëren. Ook hier zijn compleet nieuwe 24 uurs kamers en een familiekamer ingebracht met alle daarbij behorende faciliteiten. Een geslaagds concept in de noten variant!
  Bekijk project
 • Bleeker Concepts | Projecten | Zorg

  Monuta Apeldoorn

  Eind 2021 kregen wij de vraag van Monuta om een nieuwe blauwdruk/concept te ontwerpen en ontwikkelen voor hun uitvaartcentra. Belangrijkste uitgangspunt was om een ontwerp te maken vanuit een “Hospitality” gedachte. Het nieuwe concept zou zowel toepasbaar moeten zijn in de Monuta Uitvaartcentra, de Crematoria en Afscheidshuizen. Tevens is er een grote diversiteit aan gebouwen waar rekening mee gehouden moest worden; van moderne architectonische gebouwen tot monumentale karakteristieke panden maar ook mooie villa’s in een woonwijk. De nieuwe campagne van Monuta is gericht op openheid over afscheid nemen, meer transparantie, het gesprek aangaan met familie en op tijd de wensen aangeven rondom het afscheid. Dit thema “Open over afscheid” hebben wij dan ook meegenomen in het ontwerp. Overlijden blijft voor veel mensen een lastig onderwerp waarbij een prettige sfeer in de uitvaartcentra zoveel kan bijdragen aan een mooiere beleving rondom het afscheid nemen. In het ontwerp hebben wij dan ook een moderne, warme look & feel ontwikkeld waarbij er zoveel mogelijk openheid gecreëerd wordt. Een prettige ruime entree, een mooie rustige aula, een gezellig café/restaurant. De 24 uurskamers en de verblijven daar omheen zijn ruim en van alle gemakken voorzien waarbij de servicegraad hoog is. Ook de familiekamer is een prettige kamer in huiskamersfeer. Het concept kan worden uitgevoerd in een eiken of noten variant. Alle overige materialen passen hierbij zodat er per locatie een keuze gemaakt kan worden. Op die manier kunnen we rekening houden met reeds aanwezige materialen en deze duurzaam hergebruiken.
  Bekijk project
 • Bleeker Concepts | Projecten | Zorg

  Penders Voetzorg, Rotterdam

  Voor Penders Voetzorg, een vooraanstaande onderneming op het gebied van voetzorg in Nederland ontwikkelden en realiseren wij een volledig nieuwe vestiging in Rotterdam. De disciplines orthopedische schoentechniek, podotherapie en pedicure komen hier samen onder één dak. Daarnaast een deel retail waar je als klant ook voor een nieuw paar schoenen terecht kan al dan niet aangepast. In een monumentaal naoorlogs gebouw, zonder enige vorm van installaties, ontwikkelden wij een complete nieuwe indeling met ontvangst- en wachtruimtes, geavanceerde behandelruimtes en een ruime werkplaats voor het maken van z.g. "leesten' voor aangepaste schoenen. Ruim, licht, echte materialen en met name rust en ruimte is kenmerkend voor het nieuwe concept voor Penders Voetzorg. Indeling, routing, look & feel, materiaalkeuzes, verlichtingsplan en tot in detail uitgewerkte meubels en alle grafische uitingen, binnen en buiten, maken het tot een volledig kloppend concept. Penders Voetzorg krijgt hiermee een herkenbaar eigen Concept.
  Bekijk project
 • St. Barbara Utrecht
  Bleeker Concepts | Projecten | Zorg

  St. Barbara Utrecht

  Ontvangstruimten bij een begraafplaats vragen om rust en warmte St. Barbara heeft een mooie begraafplaats aan de rand van Utrecht. Aan ons werd gevraagd de beide ontvangstruimten weer geheel naar deze tijd in te richten. Het moesten warme rustige ruimtes worden, waar iedere bezoeker zich prettig en thuis voelt. Beide ruimtes kunnen zowel aaneengesloten of als twee afzonderlijke ruimtes gebruikt worden. De houten wanden rondom de sanitaire ruimten en de indirecte verlichting zorgen voor de nodige warmte en huiselijkheid. Ook is met minimale middelen als graphics en lichtgevende bakken in de houten achterwand een ontspannen sfeer gecreëerd. De glaspartijen zijn zo open mogelijk gehouden om het zicht naar buiten te vergroten.
  Bekijk project
 • UMC St. Radbout
  Bleeker Concepts | Projecten | Zorg

  Radboud UMC

  Retail en horeca zorgt voor extra beleving en veraangenaamd het verblijf In opdracht van het Radboud UMC te Nijmegen verzorgde ons bureau het ontwerp voor retail in het vernieuwde deel van het ziekenhuis. Aansluiting op het bestaande pand, een duidelijke eigen commerciële hoogwaardige uitstraling voor het UMC en voldoende mogelijkheden voor de concessionarissen waren de mix van uitdagingen.
  Bekijk project
 • Boots Kring
  Bleeker Concepts | Projecten | Zorg

  Boots Kring Apotheken

  Een uitrol waarbij het concept is aangepast naar Nederlandse maatstaven. Het bestaande concept vanuit Engeland wordt door ons bureau uitgerold naar diverse lokale filialen. Wij managen voor Kringapotheken en Boots de pre-project werkzaamheden zoals site-survay, inmeting en implementatie van het concept op lokaal niveau. Tevens stemmen wij het concept af naar de Nederlandse markt.
  Bekijk project
 • Zorggroep Service Center
  Bleeker Concepts | Projecten | Zorg

  Zorggroep Service Center

  Vernieuwd service concept binnen de zorg branche Voor de Zorggroep Noord en Midden Limburg ontwikkelden wij een nieuw Retail concept gebaseerd op de steeds groter wordende vraag naar extra service bij de thuiszorgwinkels. In een warme huiselijke sfeer, waarbij niets meer doet denken aan ziek zijn, creëerden wij meerdere werkplekken waar hulpverleners met hun cliënten ongestoord een gesprek kunnen voeren. Meerdere winkels van dit concept zijn uitgerold.
  Bekijk project