PROJECT DETAILS

OPDRACHTGEVER

Monuta

CONCEPTONTWIKKELING,
INTERIEURARCHITECTUUR

Margareth Bleeker, Peter van Dusseldorp

PROJECTMANAGEMENT

Theo Franssen

2022
Bleeker Concepts | Projecten | Zorg

Monuta Bussum

Ook Uitvaartcentrum Monuta Bussum is in het nieuwe concept uitgevoerd. Hier hebben we gekozen voor de “noten variant” omdat hier geen eiken noch noten als basismateriaal aanwezig was. Dit maakt de totale uitstraling nog iets warmer dan de eiken variant.

In Bussum hadden we de uitdaging dat de aula tevens als brasserie in gebruik was. Deze ruimte moest dus multifunctioneel worden ontworpen zodat deze in korte tijd omgebouwd kon worden van een aula- naar een brasserieopstelling. Dit houdt in dat alle meubels makkelijk verplaatsbaar moeten zijn en in de ruimte onzichtbaar opgeslagen moeten kunnen worden.

Het gebouw is van oorsprong ontworpen met veel schuine wanden en plafonds. Waar mogelijk hebben we dit gehandhaafd en meegenomen in het nieuwe ontwerp. Soms hebben we ervoor gekozen deze schuinten te verwijderen om zodoende een rustiger geheel te creëren.

Ook hier zijn compleet nieuwe 24 uurs kamers en een familiekamer ingebracht met alle daarbij behorende faciliteiten. Een geslaagds concept in de noten variant!

Blog

29 december 2021 Juwelier Punte in Utrecht opgeleverd 2 december 2019 “Welkom” by Securitas en Bleeker Concepts Interieurarchitecten 20 maart 2019 Penders Voetzorg Rotterdam – onze zorg