PROJECT DETAILS

OPDRACHTGEVER

Monuta

CONCEPTONTWIKKELING,
INTERIEURARCHITECTUUR

Margareth Bleeker, Peter van Dusseldorp, Esther Wageman

PROJECTMANAGEMENT

Theo Franssen

2022
Bleeker Concepts | Projecten | Zorg

Monuta Apeldoorn

Eind 2021 kregen wij de vraag van Monuta om een nieuwe blauwdruk/concept te ontwerpen en ontwikkelen voor hun uitvaartcentra. Belangrijkste uitgangspunt was om een ontwerp te maken vanuit een “Hospitality” gedachte. Het nieuwe concept zou zowel toepasbaar moeten zijn in de Monuta Uitvaartcentra, de Crematoria en Afscheidshuizen. Tevens is er een grote diversiteit aan gebouwen waar rekening mee gehouden moest worden; van moderne architectonische gebouwen tot monumentale karakteristieke panden maar ook mooie villa’s in een woonwijk.

De nieuwe campagne van Monuta is gericht op openheid over afscheid nemen, meer transparantie, het gesprek aangaan met familie en op tijd de wensen aangeven rondom het afscheid. Dit thema “Open over afscheid” hebben wij dan ook meegenomen in het ontwerp.

Overlijden blijft voor veel mensen een lastig onderwerp waarbij een prettige sfeer in de uitvaartcentra zoveel kan bijdragen aan een mooiere beleving rondom het afscheid nemen.

In het ontwerp hebben wij dan ook een moderne, warme look & feel ontwikkeld waarbij er zoveel mogelijk openheid gecreëerd wordt. Een prettige ruime entree, een mooie rustige aula, een gezellig café/restaurant. De 24 uurskamers en de verblijven daar omheen zijn ruim en van alle gemakken voorzien waarbij de servicegraad hoog is. Ook de familiekamer is een prettige kamer in huiskamersfeer.


Het concept kan worden uitgevoerd in een eiken of noten variant. Alle overige materialen passen hierbij zodat er per locatie een keuze gemaakt kan worden. Op die manier kunnen we rekening houden met reeds aanwezige materialen en deze duurzaam hergebruiken.

Blog

29 december 2021 Juwelier Punte in Utrecht opgeleverd 2 december 2019 “Welkom” by Securitas en Bleeker Concepts Interieurarchitecten 20 maart 2019 Penders Voetzorg Rotterdam – onze zorg