• Bleeker Concepts | Projecten | Zorg

  Monuta Bussum

  Ook Uitvaartcentrum Monuta Bussum is in het nieuwe concept uitgevoerd. Hier hebben we gekozen voor de “noten variant” omdat hier geen eiken noch noten als basismateriaal aanwezig was. Dit maakt de totale uitstraling nog iets warmer dan de eiken variant. In Bussum hadden we de uitdaging dat de aula tevens als brasserie in gebruik was. Deze ruimte moest dus multifunctioneel worden ontworpen zodat deze in korte tijd omgebouwd kon worden van een aula- naar een brasserieopstelling. Dit houdt in dat alle meubels makkelijk verplaatsbaar moeten zijn en in de ruimte onzichtbaar opgeslagen moeten kunnen worden. Het gebouw is van oorsprong ontworpen met veel schuine wanden en plafonds. Waar mogelijk hebben we dit gehandhaafd en meegenomen in het nieuwe ontwerp. Soms hebben we ervoor gekozen deze schuinten te verwijderen om zodoende een rustiger geheel te creëren. Ook hier zijn compleet nieuwe 24 uurs kamers en een familiekamer ingebracht met alle daarbij behorende faciliteiten. Een geslaagds concept in de noten variant!
  Bekijk project
 • Bleeker Concepts | Projecten | Zorg

  Monuta Apeldoorn

  Eind 2021 kregen wij de vraag van Monuta om een nieuwe blauwdruk/concept te ontwerpen en ontwikkelen voor hun uitvaartcentra. Belangrijkste uitgangspunt was om een ontwerp te maken vanuit een “Hospitality” gedachte. Het nieuwe concept zou zowel toepasbaar moeten zijn in de Monuta Uitvaartcentra, de Crematoria en Afscheidshuizen. Tevens is er een grote diversiteit aan gebouwen waar rekening mee gehouden moest worden; van moderne architectonische gebouwen tot monumentale karakteristieke panden maar ook mooie villa’s in een woonwijk. De nieuwe campagne van Monuta is gericht op openheid over afscheid nemen, meer transparantie, het gesprek aangaan met familie en op tijd de wensen aangeven rondom het afscheid. Dit thema “Open over afscheid” hebben wij dan ook meegenomen in het ontwerp. Overlijden blijft voor veel mensen een lastig onderwerp waarbij een prettige sfeer in de uitvaartcentra zoveel kan bijdragen aan een mooiere beleving rondom het afscheid nemen. In het ontwerp hebben wij dan ook een moderne, warme look & feel ontwikkeld waarbij er zoveel mogelijk openheid gecreëerd wordt. Een prettige ruime entree, een mooie rustige aula, een gezellig café/restaurant. De 24 uurskamers en de verblijven daar omheen zijn ruim en van alle gemakken voorzien waarbij de servicegraad hoog is. Ook de familiekamer is een prettige kamer in huiskamersfeer. Het concept kan worden uitgevoerd in een eiken of noten variant. Alle overige materialen passen hierbij zodat er per locatie een keuze gemaakt kan worden. Op die manier kunnen we rekening houden met reeds aanwezige materialen en deze duurzaam hergebruiken.
  Bekijk project
 • Bleeker Concepts | Projecten | Kantoren

  Securitas Breukelen

  Een concept waarbij de missie van het bedrijf terugkomt in alle aspecten van de signing. Voor Securitas werd een volledig nieuw kantoor gerealiseerd langs de A2 in Breukelen. Het nieuwe pand is de centrale huisvesting voor de medewerkers afkomstig uit meerdere bestaande panden. Een mooie gedachte om de medewerkers uit verschillende locaties bij elkaar te brengen en tegelijkertijd een mooie opgave voor ons om ervoor te zorgen dat iedereen zich thuis zou gaan voelen in het veel grotere gebouw. Dat hebben we gedaan door o.a. veel natuurlijke materialen in een lichte kleurstelling toe te passen. Daarnaast hebben we op verschilde locaties planten toegepast in de vorm van groenwanden, decoratieve elementen en als scheiding tussen de bureaus. Het pand is gebouwd met een BREEAM-kwalificatie ‘Very Good’ wat voor de inrichting betekende dat we met alle keuzes hiermee rekening moesten houden. Voor alle materialen hebben wij rekening gehouden met een zo hoog mogelijk duurzaam en circulair karakter. De volledige signing, is ook door ons bureau ontwikkeld en gebaseerd op de beveiligingsbranche waarin Securitas werkzaam is. Een van de eyecatchers is de vingerprint (foorprint) welke is toegepast in diverse kantoren en vergaderruimtes. De toolbox van Securitas is toegepast op de ramen van het opleidingscentrum en de missie van Securitas is in 3D uitgewerkt in het vergadercentrum. Alle vergaderruimtes hebben de naam gekregen van een Nobelprijswinnaar voor de Vrede. Ook de drie cirkels van Securitas komen terug met graphics van beveiligingsitems.
  Bekijk project
 • Bleeker Concepts | Projecten | Retail

  Punte juwelier Utrecht

  Soms is de puzzel groot maar het lukt altijd om ‘m goed te leggen De wensen van eigenaar Ruud Reijers en zijn zus Marjolein waren groot en ambitieus. De huidige traditionele zaak moest een totaal nieuw concept krijgen waarbij de huiselijke sfeer van weleer behouden zou blijven. Naast dat de zaak aan de hoogste beveiligingseisen moest voldoen was de uitdaging vooral de sieraden en horloges goed tot z’n recht te laten komen. Rekening houdend met de nodige signing die door de verschillende hoogwaardige merken worden aangegeven. In het ontwerp hebben we gekeken naar een verbetering van de vitrines, de zichtlijnen en de gewenste sfeer door warme natuurlijke materialen toe te passen. Ook het verlichtingsplan en de uitlichting van de producten in de vitrines heeft optimaal aandacht gekregen en is geslaagd. Gezien de monumentale status van de twee in het verleden samengevoegde panden, waren de mogelijkheden om het gevelbeeld aan te pakken beperkt. Ondanks de beperking van de twee ooit samengevoegde monumentale panden zijn we er toch in geslaagd een totaal nieuwe gevel te realiseren met daarin geïntegreerd een bijzondere toegangssluis voor de veiligheid van de medewerkers en aanwezig klanten. Samen met Ruud en Marjolijn is er over elk detail in deze zaak nagedacht wat heeft geresulteerd in een bijzondere unieke maar ook succesvolle juwelierszaak waarin zij met hun team met veel plezier elke dag weer hun klanten ontvangen.
  Bekijk project
 • Bleeker Concepts | Projecten | Leisure

  Golfbaan Kromme Rijn

  Bij Golfbaan Kromme Rijn wordt constant op meerdere vlakken gewerkt aan vernieuwing en verbetering van zowel de golfbaan als het clubhuis. Bij ons kwam de vraag om van de rechterzijde van het clubhuis, een multifunctionele ruimte te maken, met de nadruk op het creëren van een sfeervol restaurant. Verder moest de ruimte eenvoudig omgebouwd kunnen worden voor allerlei evenementen, vergaderingen, presentaties bridge-evenementen etc. De vele functies maakten dit tot een mooie uitdaging. Verrijdbare banken, kasten, plantenbakken etc. welke intimiteit creëren in het restaurant en bij gelegenheid verplaatst worden in de per evenement gewenste opstellingen. Ook het volledig nieuwe lichtplan is Dali gestuurd en programmeerbaar zodat voor elk toepassing de gewenste sfeer gecreëerd kan worden. Met de akoestische plafondeilanden en de groenwand is de slechte akoestiek van de ruimte(s) 100% verbeterd en de totale uitstraling compleet vernieuwend en eigentijds. Clubleden als ook niet clubleden én passanten maken nu veelvuldig gebruik van het restaurant met zijn vele mogelijkheden in en bijzonder warme sfeer. Na de succesvolle verbouwing van het restaurant deel is de linkerkant van het clubhuis als Brasserie eveneens volledig in dezelfde stijl opnieuw afgebouwd en ingericht. Ook hier zijn nieuwe vloeren, verlichting, plafondeilanden, bar en meubilair succesvol vernieuwd.
  Bekijk project
 • Bleeker Concepts | Projecten | Kantoren

  EDCO Eindhoven

  Toen wij werden gevraagd door eigenaar Cor Adriaanse om mee te denken over het interieur voor hun nieuwe kantoor, was Edco nog gehuisvest in een aantal aan elkaar geschakelde gebouwen in Eindhoven. De plannen van Cor waren groot. Hij had opdracht gegeven een heel nieuw kantoor te bouwen naast de huidige locatie. Op de huidige locatie zou dan in de tweede fase een hele nieuwe showroom worden gebouwd. De bouwkundige plannen waren inmiddels afgerond en er was gestart met de eerste werkzaamheden. Er was één duidelijke wens van Cor, er moest eenheid ontstaan. Hij wilde afscheid nemen van de huidige rommelige sfeer van de verschillende panden. Onze opdracht was het ontwerpen van een compleet inrichtingsplan voor het gehele kantoor, de hoofdentree en de ontvangst van de gasten in de showroom. In het ontwerp zijn wij uitgegaan van warme-, natuurlijke materialen welke op verschillende plekken terugkomen in het pand. In de entree komt alles mooi bij elkaar. Voor de vloer is gekozen voor een lichte keramische tegel. De kasten zijn opgebouwd uit eiken planken en op de wanden is natuursteen aangebracht. Zo ontstaat er een mooie warme lichte sfeer die door het gehele kantoor is doorgezet.
  Bekijk project
 • Bleeker Concepts | Projecten | Zorg

  Penders Voetzorg, Rotterdam

  Voor Penders Voetzorg, een vooraanstaande onderneming op het gebied van voetzorg in Nederland ontwikkelden en realiseren wij een volledig nieuwe vestiging in Rotterdam. De disciplines orthopedische schoentechniek, podotherapie en pedicure komen hier samen onder één dak. Daarnaast een deel retail waar je als klant ook voor een nieuw paar schoenen terecht kan al dan niet aangepast. In een monumentaal naoorlogs gebouw, zonder enige vorm van installaties, ontwikkelden wij een complete nieuwe indeling met ontvangst- en wachtruimtes, geavanceerde behandelruimtes en een ruime werkplaats voor het maken van z.g. "leesten' voor aangepaste schoenen. Ruim, licht, echte materialen en met name rust en ruimte is kenmerkend voor het nieuwe concept voor Penders Voetzorg. Indeling, routing, look & feel, materiaalkeuzes, verlichtingsplan en tot in detail uitgewerkte meubels en alle grafische uitingen, binnen en buiten, maken het tot een volledig kloppend concept. Penders Voetzorg krijgt hiermee een herkenbaar eigen Concept.
  Bekijk project
 • Bleeker Concepts | Projecten | Kantoren

  Van den Pol Elektrotechniek

  Renovatie Projectbureau, Productieafdeling en Expeditie Na een eerdere succesvolle renovatie en herinrichting van een groot aantal kantoren en het bedrijfsrestaurant is afgelopen najaar de productie afdeling, de kantoren van het projectbureau en de uitgifte goederen volledig gerenoveerd en her-ingericht. Basic materialen, perfect op de afdelingen afgestemde verlichting en ergonomisch perfect meubilair voor productie- en kantoormedewerkers. "Een bijzonder prettige werkomgeving" aldus eensluidend de mening van de medewerkers.
  Bekijk project
 • Bleeker Concepts | Projecten | Wonen

  Woonhuis Delft Noord

  Verbouwing woonhuis Delft. "Strip alles er maar uit van begane grond tot 2e verdieping"...dat was de vraag van deze familie uit Delft. Een redelijk eenvoudige niet al te ruime tussenwoning zoals er nogal wat gebouwd zijn in de jaren '80 volledig moderniseren is altijd een mooie uitdaging. Nieuwe keuken, toiletten en badkamer en vooral rust en ruimte was de lat waarlangs wij het ontwerp, lichtplan en de materiaalkeuzes hebben gelegd. In bouwteam, onder leiding van Iprocom, is in 5 weken tijd het gehele plan onder regie van ons bureau gerealiseerd tot uiterste tevredenheid van de bewoners....
  Bekijk project
 • Bleeker Concepts | Projecten | Wonen

  Woonhuis Deil

  Woonhuis Deil. Volledige renovatie en herinrichting van woonhuis te Deil. Herinrichting, materialisering, kleurstelling, verlichting als ook ontwerp kastenwand met open haard vlgs ontwerp van ons bureau.
  Bekijk project
 • Bleeker Concepts | Projecten | Kantoren

  Bolsius Nederland

  'Nieuw hoofdkantoor voor Bolsius open!' Ons bureau was voor deze bijzonder nieuwbouw verantwoordelijk voor de gehele ruimtelijke indeling en volledige afbouw en inrichting van het nieuwe hoofdkantoor voor Bolsius Nederland in Schijndel. Hoofdentree, ontvangstbalie, ontvangstruimtes, bedrijfsrestaurant, laboratorium, (koffie) meubilair, kantoorinrichting en overige verblijfsruimtes. Materialisering, kleurstellingen, wanden, vloeren en plafonds, plafond-/verlichtingsplannen.
  Bekijk project
 • Bleeker Concepts | Projecten | Kantoren

  Kantoor Bleeker Concepts Interieurarchitecten

  Bleeker Concepts in een oude graanmaalderij, wie had dat gedacht…? Na ruim 8 jaar met veel plezier in Utrecht gehuisvest te zijn was het tijd voor een nieuwe stap. De economische omstandigheden waren de afgelopen jaren erg veranderd waardoor ook de vraag van de opdrachtgever veranderde. De perfecte omgeving die we gecreëerd hadden in Utrecht paste niet meer helemaal bij de nieuwe tijd. Tijd voor verandering dus. Het was nog niet eenvoudig een geschikte locatie te vinden die bij ons paste maar na de nodige bezichtigingen liepen we er zó tegen aan…in eigen dorp nog wel. Vanaf 2015 zitten we dus nu in een oude monumentale graanmaalderij. Een fijne locatie, makkelijk bereikbaar en parkeren voor de deur. De ruimte is verdeeld in begane grond, een entresol en een souterrain. De split level, zichtbaar door de grote raampartij geeft de ruimte een licht en speels effect. De oude detailleringen zoals de betonnen kolommen en plafonds hebben we behouden. Alle nieuwe interieur-onderdelen die wij hebben toegevoegd laten overduidelijk onze eigen Bleeker Concepts stijl zien: Rust, Ruimte, Harmonie, natuurlijke materialen en de groene huisstijl kleur. Ondanks het grote verschil met ons vorige kantoor herkennen opdrachtgevers en leveranciers ons direct. De meest voorkomende reactie is dat het huidige kantoor toegankelijker en speelser voelt. De openheid en transparantie die voor ons belangrijk zijn in de gehele organisatie zijn ook duidelijk voelbaar in de ruimte.
  Bekijk project
 • Bleeker Concepts | Projecten | Retail

  ‘Perfumes & Colors’ Schiphol

  De relocatie van de Perfumes & Colors Store op Schiphol Plaza was aanleiding om het gehele winkelconcept te vernieuwen. Het openen van de gevel aan het Jan Dellaert plein, waar veel passagiers en passanten voorbijkomen, werd door Schiphol met open armen ontvangen. Het legt de relatie van het plein naar de Store en het binnen gebied van Schiphol Plaza. Nagenoeg alle gevels aan het centrale en drukbezochte plein van Schiphol waren dichtgeplakt. Het nieuwe concept gaf de aanleiding om deze gevel open te maken en te voorzien van twee etalages. Schiphol is erg ingenomen met dit plan en verwacht dan ook gelijksoortige initiatieven van de overige retailers op Plaza. Het logo aan Plaza zijde is uitgevoerd in doorstekende letters vanaf de achterzijde verlicht, met als resultaat een kwalitatief hoogwaardige uitstraling, passend bij het Retail concept. RGB-ledverlichting laat het logo indien gewenst van kleur veranderen bij wisseling van seizoenen of bepaalde acties. Er is bewust gekozen voor rust en ruimte, geen overkill aan graphics en signing maar een rustig overzicht waarbij alle merken op een identieke manier in de wanden gepresenteerd worden. Hierdoor is er tevens een zeer grote flexibiliteit ontstaan, wat aantrekkelijk is als merken wijzigen binnen het assortiment of merken toegevoegd moeten worden. De store is opgebouwd uit twee delen. Rechts; cosmetica, kassa en herenafdeling en links de meer kleurrijke afdeling met de verschillende parfums en make-up. De nuance in kleur tussen de verschillende werelden maakt dat de cosmetica hoek net iets warmer is dan de parfum- en cosmetica zijde. De kassa-omgeving en de herenafdeling zijn uitgevoerd in een warme bruine teint om deze afdelingen echt een duidelijke eigen plek te geven en op te laten vallen. Ledverlichting aan plafond, onder wanden en meubels zorgt voor een sfeervol effect. Het gehele lichtplan is uitgevoerd in ledverlichting. De gehele inrichting is opgebouwd uit brandwerende materialen volgens de Schiphol normen en voldoet aan de eisen van Kappé waarbij rekening wordt gehouden met de aantasting van materialen door het verstuiven van parfum. Ook de sterke mate van vervuiling vanwege de open verbinding met de NS-perrons maakt de keuze van materialen erg kritisch. Al met al een bijzondere store met een nieuwe presentatiewijze voor Parfum en Cosmetica en een uiterst overzichtelijke, goed verlichte ruimte, waarin het prettig verblijven en shoppen is.
  Bekijk project
 • Bleeker Concepts | Projecten | Retail

  ‘Otentic Perfumes’ Schiphol

  Otentic Perfumes is een redelijk nieuw merk in de parfum-wereld, met inmiddels twee winkels in Amsterdam en Antwerpen. Om het merk meer bekendheid te geven heeft de opdrachtgever ervoor gekozen om op Schiphol Plaza een Pop Up Store te maken. Door de relocatie van Perfumes & Colors kwam er een mooie locatie vrij op Plaza waar de Pop Up Store van Otentic gedurende een aantal maanden haar intrek mocht nemen. Met beperkte middelen werd de bestaande winkel omgevormd naar een geheel nieuwe uitstraling passend bij de wereld van Otentic. Centraal bij dit merk staat de kolibrie, een hele kleine vogel die met zijn smalle snavel de beste nectars uit bloemen weet te krijgen. Deze ingrediënten worden gebruikt voor het maken van de parfums. Het merk bestaat uit inmiddels negen geurlijnen, ieder met acht verschillende parfums. Iedere geurlijn heeft z’n eigen geur, kleur en verhaal, welke wordt verteld op de schermen bij de meubels. In de winkel en in de etalages is gewerkt met puur wit en natuurlijk groen. Iedere geurlijn heeft in de etalage ook een eigen plek gekregen waarbij ook gewerkt is met gekleurd licht.
  Bekijk project
 • Bleeker Concepts | Projecten | Retail

  BouwShop+ Raab Karcher

  Bouwmarkt "BouwShop+" voor Raab Karcher Het nieuwe Bouwmarkt Concept "BouwShop+" voor de bouwprofessional is ontwikkeld vanuit de gedachte SNELHEID, GEMAK EN COMFORT. Een bijzonder ruime en overzichtelijke bouwmarkt waarin de bestaande showroom per productgroep is geïntegreerd in de shop. Alles is gericht op service waarbij er verschillende zones zijn ontwikkeld om het gemak voor- en tijdens de aankoop te vereenvoudigen. De 'Bestel- & Advieszone' voor on- en offline doen van bestellingen. De 'Comfort zone' voor een rustige werkplek terwijl de bestellingen worden ingeladen. De 'Sociale zone' voor het ontmoeten van collega's en een kop koffie, ook terwijl de bestelling wordt ingeladen. Verder de overkapping van de parkeerplaatsen voor het droog kunnen laden van de bestellingen. Het volledige concept is gebaseerd op een duidelijke briefing vanuit Raab Karcher's Marketingafdeling waarin de missie en visie op de ontwikkelingen in de bouwmarkt en de reactie hierop vanuit Raab Karcher is weergegeven. Samen met een team van professionele productspecialisten en de afdeling marketing van Raab Karcher is het basis concept ontwikkeld. In Zwolle is de bestaande vestiging volledig omgebouwd en de eerste pilot van het BouwShop+ concept gerealiseerd. Ons bureau was verantwoordelijk voor de vertaalslag naar de shop in Zwolle als ook voor de volledige bouwbegeleiding van vergunningen, aanbesteding tot bouwmanagement, oplevering en nazorg.
  Bekijk project
 • Bleeker Concepts | Projecten | Retail

  Villa Optica 2.0 Apeldoorn

  Villa Optica verdubbeld vloeroppervlakte in Apeldoorn! Na de verbouwing van Villa Optica in Duiven in 2016, nu alweer een volledige uitbreiding van de eerste optiekzaak in Apeldoorn. Naar voorbeeld van het basis concept is de bestaande winkel in vloeroppervlakte nagenoeg verdubbeld. Herkenbare elementen en materialen uit het basis concept komen ook hier weer terug, waarbij ook de in het oog springende houten wand en akoestische plafond de warme tegenhanger is voor de lichte omgeving waarin de brillen optimaal gepresenteerd kunnen worden. Zowel de akoestiek als ook de verlichting zijn ook nu weer verbeterd en het resultaat is gedurfd maar bovenal functioneel doordacht. Het basis concept is herkenbaar en ondanks of juist dankzij de diverse bouwkundige uitdagingen kreeg deze winkel weer een hele andere vorm. Het effect is echter hetzelfde, een moderne warme winkel met een duidelijk positief effect op de omzet. Ons bureau was verantwoordelijk voor het totale winkelconcept van schetsontwerp tot definitief ontwerp, werktekeningen, de engineering en het verlichtingsplan.
  Bekijk project
 • Bleeker Concepts | Projecten | Retail

  Yogisha, Yoga Lifestyle Shop

  Yoga Lifestyle Shop Amsterdam Yogisha verhuist naar nieuwe yoga shop op de Ceintuurbaan 306 in Amsterdam! Na het succes van de winkel in Den Haag (2016), nu een tweede Yoga Shop in hetzelfde concept maar toch weer anders. "Dé on- en offline "spicy" Yoga Lifestyle Shop", aldus Dominique en Bajo die hun bijzondere yoga producten nu nog optimaler kunnen presenteren op een mooie locatie in Amsterdam. Het team van Bleeker Concepts Interieurarchitecten ontwikkelde het basis concept in 2016, implementeerde dit op de nieuwe locatie en zorgde tevens voor een perfecte realisatie in nauwelijks 2 weken doorlooptijd en binnen budget.
  Bekijk project
 • Bleeker Concepts | Projecten | Retail

  Cruyff Store, Amsterdam

  "Je moet schieten anders kan je niet scoren" Johan Cruijff Het werd tijd voor een Cruyff Store in Amsterdam, zeker na het overlijden van de legendarische voetballer Johan Cruijff in 2016. De opdrachtgever “Premium Inc.” sprak met grote passie over Johan. Hij was niet alleen voetballer maar ook motivator en oprichter van de Johan Cruyff Foundation, die kinderen bij elkaar brengt en stimuleert te bewegen door te sporten. Belangrijk binnen de opdracht was het DNA van Cruijff voelbaar te maken in het winkelconcept. Onderstaande tekst omschrijft wie Cruyff was en hoe hij in het leven stond. For Cruyff, football was a means to a greater end. On the pitch, he used it to share excellence and brilliance with the rest of the world. Off the pitch it gave him a life of comfort, style and access to beautiful things. Johan’s style of play took the world by storm, and so did his combination of football, fashion and elegance. It was something new and completely different. It was Football Luxury and will forever be linked with Cruyff. Het pand aan de Kalverstraat was niet groot maar we wilden toch een duidelijke link maken met deze iconische figuur. De originele details van het pand zijn behouden zoals de houten balken van de etage en de luiken voor de raampartijen achterin de winkel. Ook de grove stenen wanden voor in de winkel zijn behouden. Binnen dit originele kader zijn elementen ingebracht die het DNA van Cruijff borgen. Het warme, luxe notenhout waar de schoenen op gepresenteerd worden. De gouden belijningen in de vloer die uitlopen op een 'hexagon' achterin de winkel. Alle hexagon’s zijn subtiel toegepast, ton sur ton als patroon op de achterwanden en als oranje sticksels bij de banken. Achterin de winkel komt het goud iconisch terug als Bollon d’Or op een bijzonder meubel, als trofee, achterin de winkel. Ook hier is de oranje wand zichtbaar waarop de legendarische spreuken van Cruijff te lezen zijn.
  Bekijk project
 • Bleeker Concepts | Projecten | Wonen

  Woonhuis Ouderkerk aan de Amstel

  Uitbreiding, herindeling begane grond, 2 verdiepingen en volledige inrichting woonhuis. De wens van de familie was om de aangekochte woning qua indeling volledig te wijzigen, uit te breiden op zowel begane grond als tweede verdieping en als geheel te komen met een afbouw- en inrichtingsplan. Daarbij was met name het hoge afwerkingsniveau, de toe te passen materialen en kleuren en oog voor detail van groot belang. Vanwege de drukke agenda’s was volledige ontzorging van met name het realisatieproces de grootste wens van de familie en dat is binnen het afgesproken budget, tijdspad en met behoud van de hoogste kwaliteit gerealiseerd. Ons bureau was verantwoordelijk voor het totale ontwerp van Schetsontwerp tot en met Definitief ontwerp, werktekeningen, verlichtingsplan, omgevingsvergunning en de volledig aanbesteding op alle onderdelen. De realisatie is volledig onder regie van ons bureau uitgevoerd binnen de gestelde randvoorwaarden van tijd, kosten en kwaliteit.
  Bekijk project
 • Bleeker Concepts | Projecten | Retail

  “Vrijbuiter” Retail Concept

  De directie van Vrijbuiter vraagt ons mee te denken over een nieuw winkelconcept voor Vrijbuiter. Doordat het om grote oppervlaktes gaat is de uitdaging om met weinig middelen een groot effect te creëren. Doel is in eerste instantie; "bedankt een overzichtelijke winkel, waarin de verschillende afdelingen ieder een eigen plek gaan krijgen". Verder is de wens van Vrijbuiter om met een vaste routing te gaan werken met aan het einde een klantenmagazijn. De klant zal op die manier alle afdelingen doorlopen en de zware artikelen pas aan het einde hoeven te pakken. Belangrijk voor ons was dus de vierkante meter prijs laag te houden. Door het toepassen van een eenvoudig winkelsysteem en deze te voorzien van een relatief goedkope houtsoort is er een nieuwe sfeervolle winkel ontstaan. De grote hoogte is opgelost door boven de systeemwanden een donker strook aan te brengen welke zowel voor navigatie zorgt als voor een menselijke maat en een stuk rust naar het open plafond. Op elke afdeling is een rotswand geplaatst waarop door signing is aangegeven hoe je het beste een artikel kunt uitzoeken. De afdelingen volgen elkaar in logische volgorde op, zodat je heel makkelijk door de 8.000 m2 grote winkel loopt. Op diverse plaatsen is er ook direct gekeken naar de presentatiewijze. Hoe overzichtelijker de winkel is bij zo’n grote oppervlakte, hoe makkelijker de klant iets kan vinden. De wijze van presenteren is daarbij van groot belang. Naast de algemene verlichting zijn er tevens een groot aantal spots toegevoegd om de artikelen uit te lichten. Resultaat is een goed overzichtelijke en klantvriendelijke winkel.
  Bekijk project
 • Bleeker Concepts | Projecten | Retail

  Kappé Schiphol Drugstore

  Projectomschrijving volgt
  Bekijk project
 • Bleeker Concepts | Projecten | Retail

  PSV fanstore

  Breng meer ‘Voetbal beleving’, meer conversie en efficiency in onze huidige PSV Fan store, “Next step in Retail” aldus de directie van PSV Stadion. De wisseling van sponsor van Nike naar Umbro is voor opdrachtgever PSV Stadion de aanleiding om van de bestaande PSV stadion winkel een eigentijdse PSV FAN store te maken. Naast UMBRO neerzetten als een hip merk, meer (voetbal) beleving creëren, voetbal speciaalzaak worden, duidelijke routing en signing aanbrengen, warmte toevoegen waarmee de verblijfsduur verlengd wordt en meer omzet gegenereerd wordt. In het nieuwe concept hebben wij ‘werelden’ gecreëerd en beleving toegevoegd door met name toepassing van digitale en dynamische presentaties, dynamische figuren en graphics met een duidelijk zichtbare emotie. Ook in het interieur hebben we presentatie eilanden gemaakt waardoor er meer dynamiek in de product presentatie zichtbaar is geworden. De nieuwe opzet is onder regie van ATOP gerealiseerd en presenteert niet alleen in omzet boven alle verwachtingen maar is nu ook de trots van PSV waar alle doelgroepen elkaar ontmoeten. Fans, professionele- en amateurvoetballers, andere sporters én toeristen.
  Bekijk project
 • Bleeker Concepts | Projecten | Retail

  Makro kerstpakketten

  Kerstpakketten showrooms in Nederland zijn binnen Metro/Makro (internationaal) uniek en verdienden, gezien het belang in omzet, een betere plek binnen de Makro vestigingen. Binnen de vestigingen van Makro in Nederland bevinden de kerstpakketten showrooms zich tot het moment van de vraagstelling op een wat minder commerciële locatie en zijn bovendien sterk verouderd. Opdracht was dan ook om de showrooms binnen de geplande en lopende herinrichtingsplannen van de Makro vestigingen een prominente plek te geven, naast of vlakbij de hoofdingangen van de vestigingen. De briefing was helder over de gewenste uitstraling, sfeer en functionaliteit. Hoge kwaliteit, vooral kerstsfeer uitstralen en rust en ruimte creëren waar de klanten/opdrachtgevers in alle rust en ambiance ontvangen worden en samen met de aanwezige accountmanagers hun eigen kerstpakketten kunnen samenstellen. Ruim 35.000 producten onderbrengen, soms op thema dan weer op stijlgroepen, die elk jaar wisselen dan wel totaal nieuw zijn, betekent 100% flexibiliteit en vraagt ook een nieuw (VM) aanpak en instructies aan de eigen organisatie. Samen met het team van Makro Kerstpakketten hebben wij in een zeer kort tijdsbestek de briefing helder gemaakt en op basis daarvan de eerste schetsontwerpen gepresenteerd. Ons bureau was verantwoordelijk voor het totale showroom-concept van Schetsontwerp tot Definitief ontwerp, werktekeningen, engineering, verlichtingsplannen en de volledig aanbesteding op alle onderdelen. De realisatie van de eerste 7 showrooms is volledig onder regie van ons bureau uitgevoerd binnen de gestelde randvoorwaarden van tijd, kosten en kwaliteit.
  Bekijk project
 • Bleeker Concepts | Projecten | Retail

  Lief! Lifestyle, Berlijn

  Het (door)ontwikkelen van het Retail Concept voor Lief! Lifestyle op “stads” vierkante meters en dan ook nog in Berlijn, lijkt een bijna onmogelijke uitdaging, zeker als dat van idee tot realisatie binnen nauwelijks 3 weken moet plaatsvinden. “Kids Fashion Group”, de nieuwe eigenaar van het merk Lief! Lifestyle is uiterst doortastend en de locatie in het super luxe en juist geopende Shopping Centre “The Mall of Berlin” is aangehuurd en de geplande officiële opening, tevens lancering van Lief! Lifestyle In Duitsland was 4 weken later gepland. De Lief! belevingswereld zoals die in de Flagship store in Sliedrecht is gecreëerd én de puur Hollandse sfeer moest op een aanzienlijk kleinere locatie vooral behouden blijven en voelbaar zijn. Koortsachtig overleg in Berlijn, snelle schetsen over en weer, uiterst snelle besluitvorming, een team binnen ons bureau, de oprichters van Lief! Yvonne en John van de Eerd, een ervaren “lief!” aannemer (Vissers bouw) en een interieurbouwer (Van Zon) aan elkaar gekoppeld, nieuwe presentatie systemen bedacht en orders geplaatst voordat de plannen rond waren. Een super enthousiaste opdrachtgever met zijn team, die gedreven door enthousiasme en passie voor het merk, alles op alles zette om iedereen in Berlijn te faciliteren. Het onmogelijk geachte lukte, de opening was een feestje! Licentiehouders uit alle hoeken van Europa stonden breed grijnzend toe te kijken toen de directie van Kids Fashion Group en Lief! Lifestyle het lintje doorknipten. Het concept staat, moet nog wat bijgeschaafd, maar de expansie plannen van Kids Fashion Group zijn ambitieus en krijgen zeker in Europe en verder een vervolg. Ons bureau was verantwoordelijk voor het totale winkelconcept van schetsontwerp tot definitief ontwerp, werktekeningen, de engineering, het verlichtingsplan en de coördinatie tussen partijen hier in Nederland en de Duitse project organisatie.
  Bekijk project
 • Bleeker Concepts | Projecten | Retail

  Villa Optica Duiven

  Na het bewezen succes van de verbouwing van zusje Villa Optica in Apeldoorn wilde Optometrist Gerben Sinke ook zijn 2e optiekzaak in Duiven volledig herinrichten naar voorbeeld van het concept in Apeldoorn Hoe evenaar je een succesvol concept zonder dat het een kopie wordt en toch voor een compleet nieuwe impuls zorgt? De ambitie was gelijk aan Apeldoorn; “creëer een moderne, warme, maar vooral werkzame omgeving, waarin wij onze ambities op het gebied van oogzorg waar kunnen maken”. Herkenbare elementen en materialen uit het concept van Apeldoorn komen terug, waarbij ook hier de in het oog springende houten wand de warme tegenhanger is voor de lichte omgeving waarin de brillen optimaal gepresenteerd kunnen worden. Het resultaat is gedurfd en ook hier weer functioneel doordacht. Het is een zusje geworden van de winkel in Apeldoorn. Doordat deze winkel een hele andere vorm heeft is anders omgesprongen met de interieur onderdelen. Het effect is echter hetzelfde, een moderne warme winkel met een duidelijk positief effect op de omzet. Ons bureau was verantwoordelijk voor het totale winkelconcept van schetsontwerp tot definitief ontwerp, werktekeningen, de engineering en het verlichtingsplan.
  Bekijk project
 • Bleeker Concepts | Projecten | Leisure

  Spa Cube Concept Experience

  Mijn wens om een “eigen” Spa Experience te realiseren is volledig uitgekomen. Vooral rust en ruimte en het bieden van het juiste “relax moment” was de wens van Claudie Geurts voor het door haar gewenste eigen City Spa Concept. In het hart van Utrecht aan de Oude Gracht 211, had zij inmiddels een pand gehuurd waar nog het “nodige” aan gedaan moest worden. Na een vrij kort traject van briefing naar eerste (schets)ontwerpen is het Concept volledig door ons ontwikkeld, ontworpen en uitgewerkt tot aanbestedingsniveau. Na een succesvolle aanbesteding hebben wij de volledige projectorganisatie en uitvoering begeleid van afbouw, inrichting en technische installaties. Ook is binnen ons bureau de volledige naam als ook de in- en externe signing ontwikkeld tot en met de uitwerking hiervan op verpakkingsmaterialen en alle drukwerken. Spa Cube is inmiddels zo succesvol dat de eerste uitbreiding van één naar drie behandelruimtes in april 2016 is gerealiseerd en dat in 2018 wederom een uitbreiding heeft plaatsgevonden.
  Bekijk project
 • Bleeker Concepts | Projecten | Retail

  Ten Cate Showroom Almere

  De verhuizing van het Body Fashion Centre in Amersfoort naar het Cube Centre in Almere betekende een nieuwe showroom voor L. Ten Cate. De nieuwe showroom moest vooral rust, ruimte en overzicht bieden en flexibel in te richten zijn voor de verschillende door Ten Cate gevoerde merken. Naast de nacht- en onder-mode van TEN CATE hebben de merken TWEKA, WOW en Lief! Lifestyle hier hun eigen plek gevonden in een ambiance en voor deze branche passende omgeving en beleving. Naast het volledige ontwerp traject van briefing tot en met definitief ontwerp was ons bureau verantwoordelijk voor de volledige begeleiding van aanbesteding en realisatie tot en met oplevering en nazorg. Ook de volledige instore Branding en -signing is specifiek voor deze gelegenheid door ons team ontwikkeld en ontworpen.
  Bekijk project
 • Lief
  Bleeker Concepts | Projecten | Retail

  lief! Lifestyle Concept Store

  In de roos, een conceptstore die precies aansluit op het merk lief! Lifestyle. Het moest een snelle actie worden. lief! Lifestyle wilden een conceptstore realiseren waarbij alle productgroepen gezamenlijk onder de aandacht zouden komen. Niet alleen de wel bekende kinderkleding maar ook de andere productgroepen zoals serviesgoed, inrichting van kamertjes, buggy’s, wagens, fietsen, speelgoed en accessoires moesten een eigen plek krijgen in de winkel. Het was de wens om de sfeer van de boerderij, waar het hoofdkantoor gevestigd is, ook in de conceptstore te creëren. Omdat het pand een geheel ander karakter had is er een combinatie gemaakt van industrieel en sfeervol. In de 770 m2 grote conceptstore in Sliedrecht is gebruik gemaakt van whitewash en vergrijst vuren gecombineerd met staal en simpele witte melamine. Op de bestaande betonvloer geeft dit het bekende stoere lief gevoel. In het hart van de ruimte is een boerderij gebouwd waarin de kinderkleding een eigen plek heeft gevonden. De conceptstore heeft een geheel eigen sfeer gekregen.
  Bekijk project
 • Jacky Hart en Bij Bo
  Bleeker Concepts | Projecten | Retail

  Jacky Hart en Bij Bo

  Twee winkels in één ruimte, ieder met een eigen sfeergevoel en stijl. “Prettige samenwerking – goed inlevingsvermogen – duidelijke communicatie – creatieve ideeën” “Dankzij Bleeker Concepts hebben wij, als moeder en dochter, een geweldig ontwerp voor onze damesmode winkels in IJmuiden. Wij hadden allerlei verschillende wensen die beide goed zijn uitgewerkt aan de hand van ons moodboard. Het is fijn als de architect jouw stijl aanvoelt en snel begrijpt. Bleeker Concepts kwam met ideeën waar wij niet aan gedacht zouden hebben, dat is voor ons de voornaamste reden om een architect bij onze verbouwingsplannen te betrekken. Daarnaast werkt het erg prettig om schetsvoorstellen, plattegronden en tekeningen te krijgen die direct naar de aannemer, schilder en/of meubelmaker kunnen. Het begeleiden van de verbouwing hebben we zelf gedaan, ook dat is mogelijk bij Bleeker Concepts. Kortom; een zeer prettige ervaring, wij kunnen het anderen zeker aanbevelen” Jacomien en Bo Stokman Eigenaresses Jacky Hart mode en Bij Bo De winkel van Jacky Hart Mode (Jacomien) was aan de ruime kant, terwijl haar dochter Bo ook graag een eigen winkel wilde starten. Onze briefing was dan ook om van één winkel twee winkels te maken, ieder met een eigen sfeergevoel en stijl, die wel gecombineerd konden worden. De winkel van Jacky Hart zou in eerste instantie beperkt aangepast worden waarbij vloer en plafond gehandhaafd zouden worden. Tijdens het proces is het plafond echter ook meegenomen, waardoor ook hier een enorm effect is ontstaan. Het interieur heeft nieuwe kasten en meubels gekregen en in het hart van de winkel bevindt zich een heerlijke sfeervolle loungeplek voor een lekker kopje koffie. De winkel van Bo is verandert in een loft waarin verschillende ruimten zijn gecreëerd, zo is er een tuin een woonkamer, een keuken en een slaapvertrek. De nodige accessoires zorgen voor een lekker casual sfeer. Bij Bo zijn in de keuken (tevens afrekenpunt) heerlijke verse sapjes te krijgen.
  Bekijk project
 • Le Creuset
  Bleeker Concepts | Projecten | Retail

  Le Creuset

  Ontzorgen is belangrijk bij het begeleiden van buitenlandse ketens. Wij verzorgen het volledige vergunningen traject, het inmeten van de panden, de implementatie, aanbesteding en projectbegeleiding over de realisatie. Le Creuset is een hoogwaardig merk op het gebied van koken en accessoires.
  Bekijk project
 • Polarn O. Pyret
  Bleeker Concepts | Projecten | Retail

  Polarn O. Pyret

  Ontzorgen is belangrijk bij het begeleiden van buitenlandse ketens. Wij verzorgen het volledige vergunningen traject, het inmeten van de panden, de implementatie, aanbesteding en projectbegeleiding over de realisatie. Polarn O. Pyret is een kledingmodebedrijf met name voor het kind, maar ook voor de moeder. Zij staan bekend om hun goede kwaliteit. Kleding wordt doorgegeven van generatie naar generatie. Veel van de kleding is dan ook gebaseerd op basic gebruik, toegankelijk en makkelijk te combineren.
  Bekijk project
 • van den Pol Elektotechnick
  Bleeker Concepts | Projecten | Kantoren

  Van den Pol Elektrotechniek

  Een lichte omgeving werkt mee aan het welbevinden van de medewerkers Van den Pol Electrotechniek heeft ons gevraagd de gehele inrichting te verzorgen, van ontwerp tot en met de realisatie, voor een deel van het kantoor. De vraag was grotere en flexibelere ruimten te maken en tevens meer daglicht door te laten dringen tot de binnenruimten van het gebouw. Naast de verbouwing hebben ook alle kantoren een geheel nieuwe inrichting gekregen met bureaus en kasten van Kinnarps. Tevens heeft de kantine een nieuwe sfeer en moderne en lichte beleving gekregen.
  Bekijk project
 • Villa Optica
  Bleeker Concepts | Projecten | Retail

  Villa Optica Apeldoorn

  Een geheel nieuw concept met een eigen look and feel, meer bezoekers en natuurlijk ook meer omzet. “Wij zitten met onze optiekwinkel in een gaaf monumentaal pand. Maar het is wel een lastig in te delen pand omdat het een lange, smalle pijpenla is. Margareth Bleeker en Theo Franssen hebben ons heel goed en professioneel geholpen om er een fantastische werkbare winkel van te maken. Margareth kan niet alleen heel mooi ontwerpen, maar ze denkt ook heel praktisch mee. Zo weet ze precies hoe de looproutes in een winkel moeten zijn en hoe we de brillen zo goed mogelijk kunnen presenteren, opbergen en maken. Alles werd tot op de vierkante centimeter uitgedacht en benut. Ik heb nog niet eerder zo'n allround architect meegemaakt. Theo heeft de verbouwing geleid, en ook dit liep als een speer. Dag en nacht werd er gewerkt. In 2 maanden tijd was ons pand van top tot teen gestript en opgebouwd, vergunningen geregeld etc. Ook hierbij hielden ze "goed voor ogen" dat de winkel snel weer open moest. Bij een volgende verbouwing zullen we hen zeker weer vragen!” Willemijn Stam, Villa Optica “Creëer een moderne, warme, maar vooral werkzame omgeving, waarin wij onze ambities op het gebied van oogzorg waar kunnen maken”. Dat was de vraag van onze opdrachtgevers, Willemijn Stam en Gerben Sinke. Het resultaat is mooi, gedurfd en goed functioneel doordacht. De prachtige houten wand, met de houten trap die uit de wand komt is een echte eyecatcher. De overwegend lichte omgeving zorgt voor in het oog springende presentaties van de brillen. Uitbreiding en volledige herinrichting van een bestaande Optiekzaak in Apeldoorn van een deels monumentaal pand. Van 80m2 Optiekzaak op de begane grond met één oogmeetruimte, naar 120m2 op begane grond én verdieping met 3 oogmeetruimtes. Ons bureau was verantwoordelijk voor het totale winkelconcept, de engineering en het verlichtingsplan. Ook de realisatie is volledig onder onze regie tot stand gekomen binnen de gestelde randvoorwaarden. Inmiddels is de 2e winkel in Duiven ook volledig gerenoveerd. Het is een zusje geworden van de winkel in Apeldoorn. Doordat deze winkel een volledig andere vorm heeft is anders omgesprongen met de interieur onderdelen. Het effect is echter hetzelfde, een moderne warme winkel met een duidelijk positief effect op de omzet.
  Bekijk project
 • Penthouse Utrecht
  Bleeker Concepts | Projecten | Wonen

  Penthouse Utrecht

  Door het maken van een goed ontwerp en 3D visualisatie’s is het makkelijker het penthouse te verkopen. Het maken van goede 3D beelden zijn bevorderend voor de verkoop, dat was inmiddels duidelijk. De Bon Groep vroeg ons daarom om ook het nieuwe penthouse in hartje Utrecht onder handen te nemen. Het penthouse had een lastige indeling met te kleine ruimten en een te groot woongedeelte. Door wat te schuiven met de indeling en een open structuur te maken werd dit een stuk interessanter. Ook dit penthouse is in korte tijd verkocht.
  Bekijk project
 • Julie & June
  Bleeker Concepts | Projecten | Retail

  Julie & June

  Een beperkte ruimte omvormen tot een ruime en zeer bijzondere en eigen sfeer. Monique Dijkmans had de grote wens om een eigen winkel te hebben, waarin zij geheel naar haar eigen stijl, kleding en lifestyle artikelen zou verkopen. Inkopen doet zij geheel door haar eigen smaak en gevoel te volgen, waardoor er een zeer bijzondere combinatie van artikelen is ontstaan. Een mooie uitdaging voor ons om hier een hele bijzondere omgeving te creëren. Door gebruik te maken van authentieke materialen zoals de oude metselwerkwand en de vurenhouten kast is er een hele prettige sfeer ontstaan. De relatief kleine oppervlakte van 50 m2 is door het verwijderen van de plafonds optisch veel ruimer geworden.
  Bekijk project
 • St. Barbara Utrecht
  Bleeker Concepts | Projecten | Zorg

  St. Barbara Utrecht

  Ontvangstruimten bij een begraafplaats vragen om rust en warmte St. Barbara heeft een mooie begraafplaats aan de rand van Utrecht. Aan ons werd gevraagd de beide ontvangstruimten weer geheel naar deze tijd in te richten. Het moesten warme rustige ruimtes worden, waar iedere bezoeker zich prettig en thuis voelt. Beide ruimtes kunnen zowel aaneengesloten of als twee afzonderlijke ruimtes gebruikt worden. De houten wanden rondom de sanitaire ruimten en de indirecte verlichting zorgen voor de nodige warmte en huiselijkheid. Ook is met minimale middelen als graphics en lichtgevende bakken in de houten achterwand een ontspannen sfeer gecreëerd. De glaspartijen zijn zo open mogelijk gehouden om het zicht naar buiten te vergroten.
  Bekijk project
 • Bon Groep Lounge Café
  Bleeker Concepts | Projecten | Horeca

  Bon Groep Lounge Café

  Door het maken van een goed ontwerp en 3D visualisatie’s is het makkelijker de horeca ruimten te verhuren. Het verhuren van ruimtes is tegenwoordig niet meer zo eenvoudig als vroeger. De Bon Groep benaderde ons om een visualisatie te maken voor twee horecagelegenheden aan het Ledig Erf. De hurende partij krijgt hiermee een indruk hoe de ruimten op een sfeervolle manier ingedeeld kunnen worden. Een van de ruimten hebben wij ingericht in een Lounge sfeer. Een lekker relaxte, ontspannen sfeer.
  Bekijk project
 • NS Breda
  Bleeker Concepts | Projecten | Kantoren

  NS Breda

  Door de situatie ingericht te visualiseren wordt het duidelijker voor potentiële huurders Voor NS te Breda hebben wij de kantoren die zich boven het station bevinden ingericht. De inrichtingstekeningen zijn met name gemaakt voor potentiële huurders. Zij kunnen ervaren dat deze moeilijk in te delen oppervlakten toch goed en gebruikersvriendelijk zijn in te delen. In de oplossingen is zowel de optie voor flexwerkplekken als voor vaste werkplekken verwerkt. In de realiteit is alles mogelijk op basis van de wensen van de klant.
  Bekijk project
 • Me & My
  Bleeker Concepts | Projecten | Retail

  Me & My

  In zeer korte tijd, met beperkte middelen een hele bijzondere winkel realiseren. “Amper 3 maanden voor opening van Me & My kwamen wij in contact met Bleeker Concepts. Na twee goede gesprekken waarin voor ons duidelijk werd dat Bleeker Concepts precies aanvoelde hoe onze winkel eruit moest komen te zien, hebben we het volledige vertrouwen aan Margareth en haar team gegeven voor het ontwerp. En als we nu het resultaat zien dan is dit een zeer goede keus geweest. Op de juiste momenten is Bleeker Concepts meegegaan in onze ideeën en budget, en op andere momenten heeft Margareth voet bij stuk gehouden en ons overtuigd van haar ideeën. Zo waren de Brand van Egmond lampen een aanslag op ons budget, maar krijgen we daar nog elke dag complimenten over en zijn zij de kers op de taart”. Patricia Boer, Me & My Wij kwamen in contact met Patricia Boer, inmiddels trotse eigenaar van Me & My, welke tassen en schoenen verkoopt in hartje Woerden. De uitdaging was groot. Zij had een pand op het oog in Woerden en wilde binnen drie maanden openen bij de start van de lente. Een korte tijd om een geheel nieuwe concept te ontwerpen en te realiseren. Vanwege het authentieke karakter van het pand is er gekozen van een visgraat eiken vloer en stucplafond met ornamenten. Beide uitgevoerd in zwart. Daartussen een witte stucwand waarop ook geheel in wit hoogglans planken zijn gemonteerd om de artikelen te presenteren. De twee kroonluchters van Brand van Egmond vormen een mooie eyecather en hangen boven de verhoogde catwalk waarop artikelen worden gepresenteerd. Kom vooral eens kijken.
  Bekijk project
 • UMC St. Radbout
  Bleeker Concepts | Projecten | Zorg

  Radboud UMC

  Retail en horeca zorgt voor extra beleving en veraangenaamd het verblijf In opdracht van het Radboud UMC te Nijmegen verzorgde ons bureau het ontwerp voor retail in het vernieuwde deel van het ziekenhuis. Aansluiting op het bestaande pand, een duidelijke eigen commerciële hoogwaardige uitstraling voor het UMC en voldoende mogelijkheden voor de concessionarissen waren de mix van uitdagingen.
  Bekijk project
 • Bon Groep Restaurant
  Bleeker Concepts | Projecten | Horeca

  Bon Groep Restaurant

  Door het maken van een goed ontwerp en 3D visualisatie’s is het makkelijker de horeca ruimten te verhuren. Het verhuren van ruimtes is tegenwoordig niet meer zo eenvoudig als vroeger. De Bon Groep benaderde ons om een visualisatie te maken voor twee horecagelegenheden aan het Ledig Erf. De hurende partij krijgt hiermee een indruk hoe de ruimten op een sfeervolle manier ingedeeld kunnen worden. Een van de ruimten hebben wij ingericht als een restaurant. Een rustige omgeving met meerdere zitgelegenheden.
  Bekijk project
 • Appartement Oestgeest
  Bleeker Concepts | Projecten | Wonen

  Appartement Oestgeest

  Door het maken van een goed ontwerp en 3D visualisatie’s is het makkelijker het appartement te verkopen. Na 10 jaar leegstand vroeg de Bon Groep ons een appartement in Oegstgeest in te richten op een dusdanige manier dat deze beter verkocht kon worden. Weinig daglicht en weinig kamers maakten het appartement minder geliefd. Door een loft-achtige indeling te maken wordt het geheel echter heel interessant, groot en licht. Het appartement is daarna binnen korte tijd verkocht.
  Bekijk project
 • Gerzon Mens Fashion
  Bleeker Concepts | Projecten | Retail

  Gerzon Mens Fashion Schiphol

  Door samenwerking met Bleeker Concepts is er een nieuwe weg ingeslagen. Niet meer een standaard merkenwinkel maar een winkel met een geheel eigen karakter waardoor Gerzon zich meer kan onderscheiden. “Het mooie is dat Margareth respect heeft getoond voor onze argumenten, maar dat ze ook haar visie goed heeft overgebracht. Ze neemt daarbij geen blad voor de mond en bewaakt haar visie en het concept. Waar wij toch de neiging hebben elk hoekje vol te zetten en het adagio ’meer, meer, meer’ aanhouden, is haar uitgangspunt ’less is more’.” Gerdine Stappenbelt, Gerzon Een enorme uitdaging voor alle concessionarissen op Schiphol. Terminal 3 zou een gefaseerde verbouwing ondergaan waarbij alle fases binnen een jaar afgerond zouden moeten zijn. Van Gerzon, de verantwoordelijke voor alle Fashion shops achter de douane, kregen wij de opdracht een geheel nieuw concept te ontwikkelen voor drie Fashion Shops; Accessorize/Trendstore, Men’s Fashion en Leather and Travel. Binnen het concept moest rekening gehouden worden met diverse hoogwaardige merken, welke vooral hun eigen uitstraling moesten behouden en tot hun recht moesten komen. Dit in een omgeving waar de totaalbeleving een bijzondere meerwaarde zou moeten creëren voor de merken. Men’s fashion Een stoere mannelijke omgeving; Wenge elementen toegepast in zowel vloer, wand als plafond in combinatie met licht stucwerk en indirecte verlichting. Een glazen etalage in het hart van de winkel en in de entree zorgen voor een intieme sfeer in de gehele ruimte.
  Bekijk project
 • Gerzon Accessorize
  Bleeker Concepts | Projecten | Retail

  Gerzon Accessorize Schiphol

  Door samenwerking met Bleeker Concepts is er een nieuwe weg ingeslagen. Niet meer een standaard merkenwinkel maar een winkel met een geheel eigen karakter waardoor Gerzon zich meer kan onderscheiden. “Het mooie is dat Margareth respect heeft getoond voor onze argumenten, maar dat ze ook haar visie goed heeft overgebracht. Ze neemt daarbij geen blad voor de mond en bewaakt haar visie en het concept. Waar wij toch de neiging hebben elk hoekje vol te zetten en het adagio ’meer, meer, meer’ aanhouden, is haar uitgangspunt ’less is more’.” Gerdine Stappenbelt, Gerzon Een enorme uitdaging voor alle concessionarissen op Schiphol. Terminal 3 zou een gefaseerde verbouwing ondergaan waarbij alle fases binnen een jaar afgerond zouden moeten zijn. Van Gerzon, de verantwoordelijke voor alle Fashion shops achter de douane, kregen wij de opdracht een geheel nieuw concept te ontwikkelen voor drie Fashion Shops; Accessorize/Trendstore, Men’s Fashion en Leather and Travel. Binnen het concept moest rekening gehouden worden met diverse hoogwaardige merken, welke vooral hun eigen uitstraling moesten behouden en tot hun recht moesten komen. Dit in een omgeving waar de totaalbeleving een bijzondere meerwaarde zou moeten creëren voor de merken. Accessorize/Trendstore Een lichte vrouwelijke omgeving; Een combinatie van licht bamboe, stucwerk en indirecte verlichting welke per seizoen of thema van kleur kan wisselen. Meerwaarde van deze shop is de hoogte die zorgt voor veel ruimtelijkheid. In het hart van de winkel staat een hoge glaswand als scheiding tussen Accessorize en de Trendstore.
  Bekijk project
 • Gerzon Leather & Travel
  Bleeker Concepts | Projecten | Retail

  Gerzon Leather & Travel Schiphol

  Door samenwerking met Bleeker Concepts is er een nieuwe weg ingeslagen. Niet meer een standaard merkenwinkel maar een winkel met een geheel eigen karakter waardoor Gerzon zich meer kan onderscheiden. “Het mooie is dat Margareth respect heeft getoond voor onze argumenten, maar dat ze ook haar visie goed heeft overgebracht. Ze neemt daarbij geen blad voor de mond en bewaakt haar visie en het concept. Waar wij toch de neiging hebben elk hoekje vol te zetten en het adagio ’meer, meer, meer’ aanhouden, is haar uitgangspunt ’less is more’.” Gerdine Stappenbelt, Gerzon Een enorme uitdaging voor alle concessionarissen op Schiphol. Terminal 3 zou een gefaseerde verbouwing ondergaan waarbij alle fases binnen een jaar afgerond zouden moeten zijn. Van Gerzon, de verantwoordelijke voor alle Fashion shops achter de douane, kregen wij de opdracht een geheel nieuw concept te ontwikkelen voor drie Fashion Shops; Accessorize/Trendstore, Men’s Fashion en Leather and Travel. Binnen het concept moest rekening gehouden worden met diverse hoogwaardige merken, welke vooral hun eigen uitstraling moesten behouden en tot hun recht moesten komen. Dit in een omgeving waar de totaalbeleving een bijzondere meerwaarde zou moeten creëren voor de merken. Leather and Travel Een rustige natuurlijke omgeving; Notenhout in combinatie met licht stucwerk en indirecte verlichting. De vele hoogwaardige merken zijn door de vormgeving van kasten en signing met elkaar verbonden.
  Bekijk project
 • Gerzon Burberry
  Bleeker Concepts | Projecten | Retail

  Gerzon Burberry Schiphol

  Ook het verzorgen van een implementatie en realisatie van een Brand bestaat tot de mogelijkheden Voor de shop van Burberry in Terminal 3 van Schiphol verzorgde wij de interieurarchitectuur, het lichtontwerp en de realisatie.
  Bekijk project
 • Doek
  Bleeker Concepts | Projecten | Retail

  Doek

  De wens van de opdrachtgever is volledig ingevuld; Een vernieuwend concept met toch een duidelijke herkenbaarheid voor de klant. Wij kregen de vraag van P.Doek, mode en lingerie, om een sterke vernieuwing aan te brengen in de inrichting van de winkel. Rekening houdend met de wat oudere doelgroep en de eigen presentatiewijze van het bedrijf welke zij graag wilde behouden. Het resultaat is een warme omgeving geworden waarbij natuurlijke materialen als natuursteen en hout zijn toegepast. Bilthoven heeft er een mooie, eigentijdse winkel bij.
  Bekijk project
 • The Body Shop
  Bleeker Concepts | Projecten | Retail

  The Body Shop

  Ook voor alleen de uitrol van filialen kunt u bij Bleeker Concepts terecht Het Concept van de Body Shop is een bestaand concept wat ontwikkeld is in Engeland. Wij hebben voor The Body Shop de pré-project werkzaamheden uitgevoerd in de Benelux. Site survay, in- meting locatie, implementatie concept op locaal niveau tot en met bouw- en/of renovatie- vergunning.
  Bekijk project
 • Gerzon Polo Ralph Lauren
  Bleeker Concepts | Projecten | Retail

  Gerzon Polo Ralph Lauren

  Ook het verzorgen van de realisatie van een Brand bestaat tot de mogelijkheden. Voor de hoogwaardige shop van Polo Ralph Lauren in Terminal 1 van Schiphol verzorgden wij de realisatie.
  Bekijk project
 • Boots Kring
  Bleeker Concepts | Projecten | Zorg

  Boots Kring Apotheken

  Een uitrol waarbij het concept is aangepast naar Nederlandse maatstaven. Het bestaande concept vanuit Engeland wordt door ons bureau uitgerold naar diverse lokale filialen. Wij managen voor Kringapotheken en Boots de pre-project werkzaamheden zoals site-survay, inmeting en implementatie van het concept op lokaal niveau. Tevens stemmen wij het concept af naar de Nederlandse markt.
  Bekijk project
 • Le Bon
  Bleeker Concepts | Projecten | Retail

  Le-Bon Bodywear

  Bleeker Concepts wist qua sfeer de juiste snaar te raken, waarna de winkel in hele korte tijd is gerealiseerd. Le-Bon staat voor “omdat het leven mooi is” en is een combinatie van lingeriespeciaalzaak en schoonheidssalon. Bleeker Concepts verzorgde voor deze bijzondere lingeriezaak het gehele ontwerp tot en met de instore communicatie, graphics en verpakkingsmaterialen. De winkel is zeer hoogwaardig uitgevoerd met uitzonderlijke materialen en verlichting, waardoor het een echte verwenwinkel is geworden.
  Bekijk project
 • Nike
  Bleeker Concepts | Projecten | Retail

  Nike Flagship Barcelona

  Binnen twee weken het ontwerp gereed voor de flagship-store in Barcelona. “The cooperation with Bleeker Concepts was very successful. In an extremely short time they did the general Shop lighting design for the European store concept of Nike EMEA and the implementation of it in the drawings from the local architects in the UK and France. I experienced Margareth Bleeker as a well driven Designer completely open for the clients wishes and with full knowledge of the facts. A very pleasant and personal way of doing business”. Ute Himmelberg, European Project Manager Nike EMEA Nike Barcelona: Super opdracht voor een super merk. Na een uitgebreide briefing vanuit Amerika, waarin het nieuwe shopconcept werd uitgelegd, kregen wij de opdracht om de flagshipstore aan de Passeig de Gracia in Barcelona te ontwerpen. Na een bezoek aan het pand was het ontwerp binnen twee weken gereed en kregen wij goedkeuring om de ruim 700 m2 Nike Experience Store verder uit te werken. Nike lichtontwerp: In opdracht van Nike EMEA heeft Bleeker Concepts het lichtconcept ontworpen voor het door Nike ontwikkelde nieuwe Storeconcept. Inmiddels zijn er van dit concept Stores geopend in Barcelona, Londen Westfield, Liverpool, Manchester en Parijs.
  Bekijk project
 • Tumi
  Bleeker Concepts | Projecten | Retail

  ‘Tumi’ PC Hooftstraat A’dam

  Hoogwaardig projectmanagement In samenwerking met Househam Henderson Architects Berlijn, verzorgde ons bureau het volledige vergunningen traject voor de Brandstores en voerden wij het projectmanagement over de realisatie. Tumi Inc. is een hoogwaardig lederwaren Brand in het luxe segment en vereist een hoogwaardig afwerkingniveau.
  Bekijk project
 • Body Fashion United
  Bleeker Concepts | Projecten | Retail

  Body Fashion United

  Een bijzondere combinatie van wensen gecombineerd in één winkel Voor Bodyfashion United, onderdeel van Ten Cate, ontwikkelden wij een nieuw Family Bodyfashion Concept “Mood”. Een multibrand store, in het midden en hoge segment, voor ondermode, lingerie, bad- en nachtmode voor dames, heren en kinderen. Een vrij unieke combinatie voor een speciaalzaak binnen één concept. Uniek ook doordat de drie doelgroepen zich bevinden binnen een eigen afdeling met een eigen karakter en sfeer waarbinnen de verschillende Brands helder aanwezig zijn. Branddesign, winkelconcept en instore communicatie zijn door ons bureau uitgevoerd en ook de realisatie is onder volledig regie van ons bureau uitgevoerd.
  Bekijk project
 • Bleeker Concepts
  Bleeker Concepts | Projecten | Kantoren

  Bleeker Concepts

  Een eigen ontwerp maken is natuurlijk super…… In 2007 hebben wij op een inspirerende locatie aan de Merwedehaven, in het centrum van Utrecht, ons nieuwe kantoor ingericht in de sfeer waarin wij ons goed voelen en waar het prettig werken is. De inrichting is rustig, ruimtelijk, open en transparant, maar bied toch plaats voor een persoonlijke werkplek. De werkruimtes zijn gescheiden door grote kasten met plafondhoge notenhouten schuifdeuren. Naast onze keuze voor bestaande interieuronderdelen van o.a. Quinze and Milan en Bulo, hebben wij het interieur zelf ontworpen, ontwikkeld en gerealiseerd.
  Bekijk project
 • Bouwbedrijf Pennings
  Bleeker Concepts | Projecten | Kantoren

  Bouwbedrijf Pennings

  Meer ruimte creëren door slim om te gaan met de indeling Voor Pennings Bouwbedrijf in Rosmalen hebben wij het ontwerp gemaakt voor de volledige herinrichting van entree/ontvangsthal en directiekantoren. De ontvangsthal is uitgebreid met een gecombineerde receptie-/secretariaatfunctie. De voor- en achterentree zijn zichtbaar met elkaar verbonden door een brede gang met lichtlijnen in de wanden. De kleine donkere entree is nu een ruime prettige ontvangstruimte en een ontmoetingsplek in het gebouw geworden.
  Bekijk project
 • Zorggroep Service Center
  Bleeker Concepts | Projecten | Zorg

  Zorggroep Service Center

  Vernieuwd service concept binnen de zorg branche Voor de Zorggroep Noord en Midden Limburg ontwikkelden wij een nieuw Retail concept gebaseerd op de steeds groter wordende vraag naar extra service bij de thuiszorgwinkels. In een warme huiselijke sfeer, waarbij niets meer doet denken aan ziek zijn, creëerden wij meerdere werkplekken waar hulpverleners met hun cliënten ongestoord een gesprek kunnen voeren. Meerdere winkels van dit concept zijn uitgerold.
  Bekijk project
 • The Art of Camouflage
  Bleeker Concepts | Projecten | Retail

  The Art of Camouflage

  Volledig ontwerp van Branddesign tot Shopconcept Het Concept “The Art of Camouflage”, is een mooi voorbeeld van de complete ontwikkeling van een nieuwe Brand; van logo en huisstijl tot en met het gehele storedesign. Uitgangspunt van dit concept is dat de man in de shop makkelijk zijn weg en daarmee ook de gewenste artikelen kan vinden. De shop is opgedeeld in twee gebieden, enerzijds de stoere leistenen wand met daarin de shirtpresentatie in een kast en anderzijds de warme stucwerk wand met de dassenpresentatie in lange laden. Camouflage startte met heren shirts, sevenfold-dassen en manchetknopen. Inmiddels is de collectie uitgebreid met polo’s, T-shirts, truien, broeken, schoenen en tassen. Het logo van Camouflage is een grafische uitwerking van het mannelijke Y- chromosoom en vind zijn weg in alle door Camouflage aangeboden artikelen.
  Bekijk project
 • Prénatal
  Bleeker Concepts | Projecten | Retail

  Prénatal

  Na overname van de moedermaatschappij in Italië nam deze het Nederlandse winkelconcept, ontworpen door Bleeker Concepts, over voor haar warenhuizen. “In de jaren dat ik met Bleeker concepts heb gewerkt heb ik dit buro ervaren als een zeer deskundige partner in het winkel-creatieproces. Margareth Bleeker werkt vanuit puurheid, gedrevenheid en denkt mee met de opdrachtgever. De wensen van de klant staan voor haar centraal. Inzet en afstemmen op de bedrijfsstrategie maken haar ontwerpen krachtig, herkenbaar en in de uitvoering van een hoge kwaliteit. Het werken binnen een team van diverse disciplines gaat Bleeker Concepts als vanzelf goed af, waarbij de basis ligt in een respectvolle omgang met diverse participanten in het ontwerp- en bouwproces”. Petra M. van der Linden-Steenvoorden Brussen CEO Prénatal Moeder & Kind (2003-2011) Het huidige Prénatal winkelconcept is ontwikkeld vanuit een heldere nieuwe missie en visie van de Prénatal organisatie met centraal daarin de behoeften en wensen van de klant. De primaire doelgroep zijn vrouwen die zwanger zijn of net moeder van hun eerste kindje. Zij moeten in alles het gevoel krijgen dat Prénatal weet wat er in hen omgaat; dat ze begrepen worden, waardoor hun vertrouwen en vreugde groeit en ze optimaal kunnen genieten van deze bijzondere periode in hun leven. Ze worden geïnspireerd en geïnformeerd en ervaren de bijzondere band die er is tussen moeders/ouders. Deze missie en visie ligt ten grondslag aan de nieuwe warenhuizen en stadswinkels en zijn terug te vinden in het besloten karakter van bolle, holle of ronde wanden waardoor intieme ruimtes ontstaan met elk een eigen sfeerbeleving. Het modulaire concept blijft voortdurend in ontwikkeling en naast het optimaliseren van het uitgangpunt, wordt dit ook naar steeds meer dimensies vertaald zoals de verlichting en geluid.
  Bekijk project
 • Bleeker Concepts | Projecten | Retail

  Hunkemöller

  "Margareth en Theo doen je in positieve zin vergeten dat je zaken doet met een gerenommeerd, professioneel bedrijf. Creativiteit, persoonlijke aandacht, integriteit en discipline zijn wat mij betreft de kernbegrippen van hun functioneren. Deze uiteenlopende waarden kunnen worden geboden doordat zij elkaar uitstekend completeren. Een team dat zich zeer goed kan en wil inleven in wat ik binnen Hunkemöller voor ogen had om een nieuw concept te realiseren. Door aan mij de juiste vragen te stellen werd ik geprikkeld om genuanceerder te worden in wat ik wilde. Daarna volgde hun uitgesproken creatieve inbreng dat vele malen mijn eigen gedachten oversteeg en ik elke keer weer in positieve zin werd verrast door te zien wat ik echt wilde maar zelf nooit had kunnen bedenken. Totdat uiteindelijk het eindconcept er stond en nog altijd de basis is van de continuïteit van Hunkemöller". Ronald Voogt, Hunkemöller (2003-2006) Het ontwikkelde winkelconcept van Hunkemöller is gebaseerd op verrassen, verwennen en verleiden. Hunkemöller kent een brede doelgroep en tevens een grote verscheidenheid aan artikelen. De winkel is rustig gehouden door de artikelen per thema te presenteren in nissen in de wand. Het verrassen, verwennen en verleiden is met name vertaald in de zwarte achterwand, waar de artikelen dominant uitspringen en de kassa achterwand, waarin met bustes een mooie presentatie mogelijk is. De ruime, luxe paskamers, de grote poef en de glazen nis met roze verlichting in de achterwand geven de winkel een extra dimensie. Het Hunkemöller concept is doorontwikkeld in een A (Luxe) en B (Standaard) concept, alsmede een “shop in shop” concept en is uitgerold binnen Europa en Azië.
  Bekijk project
 • Dream Capacity
  Bleeker Concepts | Projecten | Leisure

  Dream Capacity

  Ultieme rust, ruimte en harmonie Dream Capacity Het ontwerp van de drijvende haven is voortgekomen uit een transformatie van de reguliere havens. Rust en ruimte waren het uitgangspunt om de haven volledig drijvend te maken, zodat deze op het water vrij zou zijn van geluid en beeld waarmee wij in deze hectische wereld dagelijks geconfronteerd worden. Naast de haven is hier een horeca-vlonder waarop zich een zeilshop, traiteur, café, restaurant en lounge-ruimte bevinden. Daarnaast zijn er twee recreatievlonders, ieder met een zwembad, luxe bedden en een uitgiftepunt van gezonde hapjes en drankjes. Het geheel draait mee met de wind waardoor boten altijd aan kunnen leggen met de kop in de wind. In de wintermaanden worden de vlonders verzonken en wordt de horeca-vlonder naar de wal versleept zodat de horeca voorzieningen gewoon door kunnen gaan. Een optie met woningen rondom behoort ook tot de mogelijkheden.
  Bekijk project
 • Perry
  Bleeker Concepts | Projecten | Retail

  Perry

  De eerste winkel met diverse belevingswerelden in Nederland. Daarna is dit thema veelvuldig gekopieerd. Het Perry concept is ontwikkeld in 1996 en is volledig gebaseerd op “belevingswerelden” waarbinnen voor alle sporten een eigen wereld werd ontwikkeld en elke afdeling, qua sfeer, dicht bij de betreffende sport kwam te staan. Extra sfeerverhogende dimensies zoals de testvloer voor schoenen, de hellingbaan op de outdoor-afdeling, de karpervijver, waterval, aquaria en vidi-walls maakten van Perry de eerste winkel in Nederland met een zeer eigen sfeer en karakter. Het concept is modulair opgebouwd, waarmee continue doorontwikkeling en aanpassing aan locale omstandigheden mogelijk blijft.
  Bekijk project

Nieuws

29 december 2021 Juwelier Punte in Utrecht opgeleverd 2 december 2019 “Welkom” by Securitas en Bleeker Concepts Interieurarchitecten 20 maart 2019 Penders Voetzorg Rotterdam – onze zorg