PROJECT DETAILS

OPDRACHTGEVER

Vrijbuiter

CONCEPTONTWIKKELING,
INTERIEURARCHITECTUUR

Margareth Bleeker

PROJECTMANAGEMENT

In eigen beheer

2016
Bleeker Concepts | Projecten | Retail

“Vrijbuiter” Retail Concept

De directie van Vrijbuiter vraagt ons mee te denken over een nieuw winkelconcept voor Vrijbuiter. Doordat het om grote oppervlaktes gaat is de uitdaging om met weinig middelen een groot effect te creëren. Doel is in eerste instantie; "bedankt een overzichtelijke winkel, waarin de verschillende afdelingen ieder een eigen plek gaan krijgen".

Verder is de wens van Vrijbuiter om met een vaste routing te gaan werken met aan het einde een klantenmagazijn. De klant zal op die manier alle afdelingen doorlopen en de zware artikelen pas aan het einde hoeven te pakken.

Belangrijk voor ons was dus de vierkante meter prijs laag te houden. Door het toepassen van een eenvoudig winkelsysteem en deze te voorzien van een relatief goedkope houtsoort is er een nieuwe sfeervolle winkel ontstaan. De grote hoogte is opgelost door boven de systeemwanden een donker strook aan te brengen welke zowel voor navigatie zorgt als voor een menselijke maat en een stuk rust naar het open plafond.

Op elke afdeling is een rotswand geplaatst waarop door signing is aangegeven hoe je het beste een artikel kunt uitzoeken. De afdelingen volgen elkaar in logische volgorde op, zodat je heel makkelijk door de 8.000 m2 grote winkel loopt. Op diverse plaatsen is er ook direct gekeken naar de presentatiewijze. Hoe overzichtelijker de winkel is bij zo’n grote oppervlakte, hoe makkelijker de klant iets kan vinden. De wijze van presenteren is daarbij van groot belang. Naast de algemene verlichting zijn er tevens een groot aantal spots toegevoegd om de artikelen uit te lichten. Resultaat is een goed overzichtelijke en klantvriendelijke winkel.

Blog

29 december 2021 Juwelier Punte in Utrecht opgeleverd 2 december 2019 “Welkom” by Securitas en Bleeker Concepts Interieurarchitecten 20 maart 2019 Penders Voetzorg Rotterdam – onze zorg