PROJECT DETAILS

OPDRACHTGEVER

Villa Optica B.V.

CONCEPTONTWIKKELING, INTERIEURARCHITECTUUR

Margareth Bleeker

PROJECTMANAGEMENT

Theo Franssen

2013
Bleeker Concepts | Projecten | Retail

Villa Optica Apeldoorn

Een geheel nieuw concept met een eigen look and feel, meer bezoekers en natuurlijk ook meer omzet.

REACTIE OPDRACHTGEVER

“Wij zitten met onze optiekwinkel in een gaaf monumentaal pand. Maar het is wel een lastig in te delen pand omdat het een lange, smalle pijpenla is. Margareth Bleeker en Theo Franssen hebben ons heel goed en professioneel geholpen om er een fantastische werkbare winkel van te maken. Margareth kan niet alleen heel mooi ontwerpen, maar ze denkt ook heel praktisch mee. Zo weet ze precies hoe de looproutes in een winkel moeten zijn en hoe we de brillen zo goed mogelijk kunnen presenteren, opbergen en maken. Alles werd tot op de vierkante centimeter uitgedacht en benut. Ik heb nog niet eerder zo'n allround architect meegemaakt. Theo heeft de verbouwing geleid, en ook dit liep als een speer. Dag en nacht werd er gewerkt. In 2 maanden tijd was ons pand van top tot teen gestript en opgebouwd, vergunningen geregeld etc. Ook hierbij hielden ze "goed voor ogen" dat de winkel snel weer open moest. Bij een volgende verbouwing zullen we hen zeker weer vragen!”

Willemijn Stam, Villa Optica

PROJECT OMSCHRIJVING

“Creëer een moderne, warme, maar vooral werkzame omgeving, waarin wij onze ambities op het gebied van oogzorg waar kunnen maken”. Dat was de vraag van onze opdrachtgevers, Willemijn Stam en Gerben Sinke. Het resultaat is mooi, gedurfd en goed functioneel doordacht. De prachtige houten wand, met de houten trap die uit de wand komt is een echte eyecatcher. De overwegend lichte omgeving zorgt voor in het oog springende presentaties van de brillen.
Uitbreiding en volledige herinrichting van een bestaande Optiekzaak in Apeldoorn van een deels monumentaal pand. Van 80m2 Optiekzaak op de begane grond met één oogmeetruimte, naar 120m2 op begane grond én verdieping met 3 oogmeetruimtes. Ons bureau was verantwoordelijk voor het totale winkelconcept, de engineering en het verlichtingsplan. Ook de realisatie is volledig onder onze regie tot stand gekomen binnen de gestelde randvoorwaarden.

Inmiddels is de 2e winkel in Duiven ook volledig gerenoveerd. Het is een zusje geworden van de winkel in Apeldoorn. Doordat deze winkel een volledig andere vorm heeft is anders omgesprongen met de interieur onderdelen. Het effect is echter hetzelfde, een moderne warme winkel met een duidelijk positief effect op de omzet.

Villa Optica

Blog

29 december 2021 Juwelier Punte in Utrecht opgeleverd 2 december 2019 “Welkom” by Securitas en Bleeker Concepts Interieurarchitecten 20 maart 2019 Penders Voetzorg Rotterdam – onze zorg