PROJECT DETAILS

OPDRACHTGEVER

Villa Optica, Duiven

CONCEPTONTWIKKELING,
INTERIEURARCHITECTUUR

Margareth Bleeker

PROJECTMANAGEMENT

In eigen beheer

2016
Bleeker Concepts | Projecten | Retail

Villa Optica Duiven

Na het bewezen succes van de verbouwing van zusje Villa Optica in Apeldoorn wilde Optometrist Gerben Sinke ook zijn 2e optiekzaak in Duiven volledig herinrichten naar voorbeeld van het concept in Apeldoorn

PROJECT OMSCHRIJVING

Hoe evenaar je een succesvol concept zonder dat het een kopie wordt en toch voor een compleet nieuwe impuls zorgt? De ambitie was gelijk aan Apeldoorn; “creëer een moderne, warme, maar vooral werkzame omgeving, waarin wij onze ambities op het gebied van oogzorg waar kunnen maken”.

Herkenbare elementen en materialen uit het concept van Apeldoorn komen terug, waarbij ook hier de in het oog springende houten wand de warme tegenhanger is voor de lichte omgeving waarin de brillen optimaal gepresenteerd kunnen worden. Het resultaat is gedurfd en ook hier weer functioneel doordacht.

Het is een zusje geworden van de winkel in Apeldoorn. Doordat deze winkel een hele andere vorm heeft is anders omgesprongen met de interieur onderdelen. Het effect is echter hetzelfde, een moderne warme winkel met een duidelijk positief effect op de omzet.

Ons bureau was verantwoordelijk voor het totale winkelconcept van schetsontwerp tot definitief ontwerp, werktekeningen, de engineering en het verlichtingsplan.

Blog

29 december 2021 Juwelier Punte in Utrecht opgeleverd 2 december 2019 “Welkom” by Securitas en Bleeker Concepts Interieurarchitecten 20 maart 2019 Penders Voetzorg Rotterdam – onze zorg