PROJECT DETAILS

OPDRACHTGEVER

Punte juwelier

CONCEPTONTWIKKELING,
INTERIEURARCHITECTUUR

Margareth Bleeker, Marlous ten Wolde

PROJECTMANAGEMENT

Theo Franssen

2021
Bleeker Concepts | Projecten | Retail

Punte juwelier Utrecht

Soms is de puzzel groot maar het lukt altijd om ‘m goed te leggen

De wensen van eigenaar Ruud Reijers en zijn zus Marjolein waren groot en ambitieus. De huidige traditionele zaak moest een totaal nieuw concept krijgen waarbij de huiselijke sfeer van weleer behouden zou blijven.

Naast dat de zaak aan de hoogste beveiligingseisen moest voldoen was de uitdaging vooral de sieraden en horloges goed tot z’n recht te laten komen. Rekening houdend met de nodige signing die door de verschillende hoogwaardige merken worden aangegeven.

In het ontwerp hebben we gekeken naar een verbetering van de vitrines, de zichtlijnen en de gewenste sfeer door warme natuurlijke materialen toe te passen. Ook het verlichtingsplan en de uitlichting van de producten in de vitrines heeft optimaal aandacht gekregen en is geslaagd.

Gezien de monumentale status van de twee in het verleden samengevoegde panden, waren de mogelijkheden om het gevelbeeld aan te pakken beperkt.

Ondanks de beperking van de twee ooit samengevoegde monumentale panden zijn we er toch in geslaagd een totaal nieuwe gevel te realiseren met daarin geïntegreerd een bijzondere toegangssluis voor de veiligheid van de medewerkers en aanwezig klanten.

Samen met Ruud en Marjolijn is er over elk detail in deze zaak nagedacht wat heeft geresulteerd in een bijzondere unieke maar ook succesvolle juwelierszaak waarin zij met hun team met veel plezier elke dag weer hun klanten ontvangen.

Blog

29 december 2021 Juwelier Punte in Utrecht opgeleverd 2 december 2019 “Welkom” by Securitas en Bleeker Concepts Interieurarchitecten 20 maart 2019 Penders Voetzorg Rotterdam – onze zorg