PROJECT DETAILS

OPDRACHTGEVER

Kappé Schiphol

CONCEPTONTWIKKELING,
INTERIEURARCHITECTUUR

Margareth Bleeker, Marlous ten Wolde

PROJECTMANAGEMENT

MVRO

2018
Bleeker Concepts | Projecten | Retail

‘Perfumes & Colors’ Schiphol

De relocatie van de Perfumes & Colors Store op Schiphol Plaza was aanleiding om het gehele winkelconcept te vernieuwen. Het openen van de gevel aan het Jan Dellaert plein, waar veel passagiers en passanten voorbijkomen, werd door Schiphol met open armen ontvangen. Het legt de relatie van het plein naar de Store en het binnen gebied van Schiphol Plaza.
Nagenoeg alle gevels aan het centrale en drukbezochte plein van Schiphol waren dichtgeplakt. Het nieuwe concept gaf de aanleiding om deze gevel open te maken en te voorzien van twee etalages. Schiphol is erg ingenomen met dit plan en verwacht dan ook gelijksoortige initiatieven van de overige retailers op Plaza.

Het logo aan Plaza zijde is uitgevoerd in doorstekende letters vanaf de achterzijde verlicht, met als resultaat een kwalitatief hoogwaardige uitstraling, passend bij het Retail concept. RGB-ledverlichting laat het logo indien gewenst van kleur veranderen bij wisseling van seizoenen of bepaalde acties.

Er is bewust gekozen voor rust en ruimte, geen overkill aan graphics en signing maar een rustig overzicht waarbij alle merken op een identieke manier in de wanden gepresenteerd worden. Hierdoor is er tevens een zeer grote flexibiliteit ontstaan, wat aantrekkelijk is als merken wijzigen binnen het assortiment of merken toegevoegd moeten worden.

De store is opgebouwd uit twee delen. Rechts; cosmetica, kassa en herenafdeling en links de meer kleurrijke afdeling met de verschillende parfums en make-up. De nuance in kleur tussen de verschillende werelden maakt dat de cosmetica hoek net iets warmer is dan de parfum- en cosmetica zijde.
De kassa-omgeving en de herenafdeling zijn uitgevoerd in een warme bruine teint om deze afdelingen echt een duidelijke eigen plek te geven en op te laten vallen. Ledverlichting aan plafond, onder wanden en meubels zorgt voor een sfeervol effect. Het gehele lichtplan is uitgevoerd in ledverlichting.

De gehele inrichting is opgebouwd uit brandwerende materialen volgens de Schiphol normen en voldoet aan de eisen van Kappé waarbij rekening wordt gehouden met de aantasting van materialen door het verstuiven van parfum. Ook de sterke mate van vervuiling vanwege de open verbinding met de NS-perrons maakt de keuze van materialen erg kritisch.
Al met al een bijzondere store met een nieuwe presentatiewijze voor Parfum en Cosmetica en een uiterst overzichtelijke, goed verlichte ruimte, waarin het prettig verblijven en shoppen is.

Blog

29 december 2021 Juwelier Punte in Utrecht opgeleverd 2 december 2019 “Welkom” by Securitas en Bleeker Concepts Interieurarchitecten 20 maart 2019 Penders Voetzorg Rotterdam – onze zorg