PROJECT DETAILS

OPDRACHTGEVER

Makro Kerspakketten, Duiven

CONCEPTONTWIKKELING, INTERIEURARCHITECTUUR

Margareth Bleeker

PROJECTMANAGEMENT

Theo Franssen

2016
Bleeker Concepts | Projecten | Retail

Makro kerstpakketten

Kerstpakketten showrooms in Nederland zijn binnen Metro/Makro (internationaal) uniek en verdienden, gezien het belang in omzet, een betere plek binnen de Makro vestigingen.

PROJECT OMSCHRIJVING

Binnen de vestigingen van Makro in Nederland bevinden de kerstpakketten showrooms zich tot het moment van de vraagstelling op een wat minder commerciƫle locatie en zijn bovendien sterk verouderd.

Opdracht was dan ook om de showrooms binnen de geplande en lopende herinrichtingsplannen van de Makro vestigingen een prominente plek te geven, naast of vlakbij de hoofdingangen van de vestigingen. De briefing was helder over de gewenste uitstraling, sfeer en functionaliteit. Hoge kwaliteit, vooral kerstsfeer uitstralen en rust en ruimte creƫren waar de klanten/opdrachtgevers in alle rust en ambiance ontvangen worden en samen met de aanwezige accountmanagers hun eigen kerstpakketten kunnen samenstellen. Ruim 35.000 producten onderbrengen, soms op thema dan weer op stijlgroepen, die elk jaar wisselen dan wel totaal nieuw zijn, betekent 100% flexibiliteit en vraagt ook een nieuw (VM) aanpak en instructies aan de eigen organisatie.

Samen met het team van Makro Kerstpakketten hebben wij in een zeer kort tijdsbestek de briefing helder gemaakt en op basis daarvan de eerste schetsontwerpen gepresenteerd.

Ons bureau was verantwoordelijk voor het totale showroom-concept van Schetsontwerp tot Definitief ontwerp, werktekeningen, engineering, verlichtingsplannen en de volledig aanbesteding op alle onderdelen. De realisatie van de eerste 7 showrooms is volledig onder regie van ons bureau uitgevoerd binnen de gestelde randvoorwaarden van tijd, kosten en kwaliteit.

Blog

29 december 2021 Juwelier Punte in Utrecht opgeleverd 2 december 2019 “Welkom” by Securitas en Bleeker Concepts Interieurarchitecten 20 maart 2019 Penders Voetzorg Rotterdam – onze zorg