PROJECT DETAILS

OPDRACHTGEVER

Lief! Lifestyle, Berlijn

CONCEPTONTWIKKELING, INTERIEURARCHITECTUUR

Margareth Bleeker

PROJECTMANAGEMENT

Theo Franssen

2016
Bleeker Concepts | Projecten | Retail

Lief! Lifestyle, Berlijn

Het (door)ontwikkelen van het Retail Concept voor Lief! Lifestyle op “stads” vierkante meters en dan ook nog in Berlijn, lijkt een bijna onmogelijke uitdaging, zeker als dat van idee tot realisatie binnen nauwelijks 3 weken moet plaatsvinden.

PROJECT OMSCHRIJVING

“Kids Fashion Group”, de nieuwe eigenaar van het merk Lief! Lifestyle is uiterst doortastend en de locatie in het super luxe en juist geopende Shopping Centre “The Mall of Berlin” is aangehuurd en de geplande officiële opening, tevens lancering van Lief! Lifestyle In Duitsland was 4 weken later gepland.

De Lief! belevingswereld zoals die in de Flagship store in Sliedrecht is gecreëerd én de puur Hollandse sfeer moest op een aanzienlijk kleinere locatie vooral behouden blijven en voelbaar zijn.

Koortsachtig overleg in Berlijn, snelle schetsen over en weer, uiterst snelle besluitvorming, een team binnen ons bureau, de oprichters van Lief! Yvonne en John van de Eerd, een ervaren “lief!” aannemer (Vissers bouw) en een interieurbouwer (Van Zon) aan elkaar gekoppeld, nieuwe presentatie systemen bedacht en orders geplaatst voordat de plannen rond waren.

Een super enthousiaste opdrachtgever met zijn team, die gedreven door enthousiasme en passie voor het merk, alles op alles zette om iedereen in Berlijn te faciliteren. Het onmogelijk geachte lukte, de opening was een feestje! Licentiehouders uit alle hoeken van Europa stonden breed grijnzend toe te kijken toen de directie van Kids Fashion Group en Lief! Lifestyle het lintje doorknipten. Het concept staat, moet nog wat bijgeschaafd, maar de expansie plannen van Kids Fashion Group zijn ambitieus en krijgen zeker in Europe en verder een vervolg.
Ons bureau was verantwoordelijk voor het totale winkelconcept van schetsontwerp tot definitief ontwerp, werktekeningen, de engineering, het verlichtingsplan en de coördinatie tussen partijen hier in Nederland en de Duitse project organisatie.

Blog

29 december 2021 Juwelier Punte in Utrecht opgeleverd 2 december 2019 “Welkom” by Securitas en Bleeker Concepts Interieurarchitecten 20 maart 2019 Penders Voetzorg Rotterdam – onze zorg