PROJECT DETAILS

OPDRACHTGEVER

Premium Inc.

CONCEPTONTWIKKELING,
INTERIEURARCHITECTUUR

Margareth Bleeker, Marlous ten Wolde

PROJECTMANAGEMENT

Premium Inc.

2017
Bleeker Concepts | Projecten | Retail

Cruyff Store, Amsterdam

"Je moet schieten anders kan je niet scoren" Johan Cruijff

Het werd tijd voor een Cruyff Store in Amsterdam, zeker na het overlijden van de legendarische voetballer Johan Cruijff in 2016. De opdrachtgever “Premium Inc.” sprak met grote passie over Johan. Hij was niet alleen voetballer maar ook motivator en oprichter van de Johan Cruyff Foundation, die kinderen bij elkaar brengt en stimuleert te bewegen door te sporten.
Belangrijk binnen de opdracht was het DNA van Cruijff voelbaar te maken in het winkelconcept. Onderstaande tekst omschrijft wie Cruyff was en hoe hij in het leven stond.

For Cruyff, football was a means to a greater end. On the pitch, he used it to share excellence and brilliance with the rest of the world. Off the pitch it gave him a life of comfort, style and access to beautiful things. Johan’s style of play took the world by storm, and so did his combination of football, fashion and elegance. It was something new and completely different. It was Football Luxury and will forever be linked with Cruyff.

Het pand aan de Kalverstraat was niet groot maar we wilden toch een duidelijke link maken met deze iconische figuur. De originele details van het pand zijn behouden zoals de houten balken van de etage en de luiken voor de raampartijen achterin de winkel. Ook de grove stenen wanden voor in de winkel zijn behouden. Binnen dit originele kader zijn elementen ingebracht die het DNA van Cruijff borgen. Het warme, luxe notenhout waar de schoenen op gepresenteerd worden. De gouden belijningen in de vloer die uitlopen op een 'hexagon' achterin de winkel. Alle hexagon’s zijn subtiel toegepast, ton sur ton als patroon op de achterwanden en als oranje sticksels bij de banken. Achterin de winkel komt het goud iconisch terug als Bollon d’Or op een bijzonder meubel, als trofee, achterin de winkel. Ook hier is de oranje wand zichtbaar waarop de legendarische spreuken van Cruijff te lezen zijn.

Blog

29 december 2021 Juwelier Punte in Utrecht opgeleverd 2 december 2019 “Welkom” by Securitas en Bleeker Concepts Interieurarchitecten 20 maart 2019 Penders Voetzorg Rotterdam – onze zorg