Bleeker Concepts | Nieuws | 13 april 2018

Spannende architectuur….

Kapel in Nagasaki door Momoeda Yu Architecture Office

De Agri Kapel in Nagasaki is gesitueerd in een groot nationaal park. Met een opvallend interieur speelt de Japanse architect  Momoeda Yu in op deze landschappelijke omgeving. Het resultaat is een spectaculaire constructie die veel wegheeft van een stapeling aan bomen.
(tekst; de Architect)

Bijzonder aan het ontwerp vind ik de eenvoud van de bouwkundige ruimte, wat een eenvoudige kubusvorm lijkt te zijn, gecombineerd met de houtconstructie, die ondanks dat het een veelvoud van dezelfde vorm is toch een complex geheel wordt. De stapeling van de vorm, steeds kleiner wordend naar boven tot, werkt bijna spiritueel, terwijl er op de begane grond voldoende hoogte blijft om een goede menselijke maat te ervaren. Ook de traditionele opstelling van de banken in deze toch zeker niet traditionele kapel maken het een heel bijzonder ontwerp.

Mooie opdracht om aan te werken lijkt me. Het geeft de gelegenheid als ontwerper op geheel eigen wijze een ruimte die een traditionele ervaring heeft, in dit geval een religieuze, een andere invulling te geven terwijl de ervaring van de bezoeker heel anders zal zijn maar toch hetzelfde doel heeft.

Margareth Bleeker

Terug naar nieuws

Nieuws

29 december 2021 Juwelier Punte in Utrecht opgeleverd 2 december 2019 “Welkom” by Securitas en Bleeker Concepts Interieurarchitecten 20 maart 2019 Penders Voetzorg Rotterdam – onze zorg