Bleeker Concepts | Nieuws | 30 januari 2015

De wereld beter maken!

Dit jaar begon weer goed, of eigenlijk juist helemaal niet!Wat is er aan de hand met de wereld?

Enkele weken geleden de aanslag in Parijs op het satirisch weekblad Charlie Hebdo, daarna de
gijzeling in de joodse supermarkt, eveneens in Parijs. Vervolgens de twee terroristische verdachten in Vervier die op tijd door de politie worden uitgeschakeld en dan gisteren de inval in de NOS studio’s tijdens het journaal door een student die naar binnen weet te komen om een belangrijke boodschap te brengen.

Waar gaat het naartoe in deze wereld?
Waarom kan het niet allemaal wat vredelievender? Waarom maken mensen elkaar af omdat ze anders denken?
Maar ook: wat kan ik er als interieurarchitect aan doen om de wereld te helpen uit deze impasse te komen?

Mensen zijn in de basis goed. Iedereen… We worden alleen gevormd door onze omgeving en opvoeding. Hierdoor krijgen mensen soms dogmatische ideeën. Er is geen ruimte meer voor andersdenkenden. Wat zou het mooi zijn als we dat zouden kunnen doorbreken en meer open zouden staan voor elkaars ideeën en meningen!

Ik denk er al een tijdje over om een soort van ruimte (kerk, moskee, tempel, synagoge) te ontwerpen waar alle geloven zich prettig en veilig voelen. Waar iedereen dezelfde waarde heeft en mensen weer tot elkaar kunnen komen. Misschien is er stilte. Misschien gaan mensen in gesprek om elkaar beter te leren kennen. Het wordt een ruimte waar plaats is voor de tradities van alle geloven en een plek waar ook ongelovigen zich thuis voelen. Het wordt een plek waar we tot het besef komen dat er geen ‘anderen’ zijn, maar dat we allemaal deel uitmaken van het grote geheel.

Welke projectontwikkelaar gaat me helpen? We gaan er iets moois van maken!

Margareth Bleeker

Terug naar nieuws

Nieuws

29 december 2021 Juwelier Punte in Utrecht opgeleverd 2 december 2019 “Welkom” by Securitas en Bleeker Concepts Interieurarchitecten 20 maart 2019 Penders Voetzorg Rotterdam – onze zorg