• Bleeker Concepts | Projecten | Zorg

  Monuta Bussum

  Ook Uitvaartcentrum Monuta Bussum is in het nieuwe concept uitgevoerd. Hier hebben we gekozen voor de “noten variant” omdat hier geen eiken noch noten als basismateriaal aanwezig was. Dit maakt de totale uitstraling nog iets warmer dan de eiken variant. In Bussum hadden we de uitdaging dat de aula tevens als brasserie in gebruik was. Deze ruimte moest dus multifunctioneel worden ontworpen zodat deze in korte tijd omgebouwd kon worden van een aula- naar een brasserieopstelling. Dit houdt in dat alle meubels makkelijk verplaatsbaar moeten zijn en in de ruimte onzichtbaar opgeslagen moeten kunnen worden. Het gebouw is van oorsprong ontworpen met veel schuine wanden en plafonds. Waar mogelijk hebben we dit gehandhaafd en meegenomen in het nieuwe ontwerp. Soms hebben we ervoor gekozen deze schuinten te verwijderen om zodoende een rustiger geheel te creëren. Ook hier zijn compleet nieuwe 24 uurs kamers en een familiekamer ingebracht met alle daarbij behorende faciliteiten. Een geslaagds concept in de noten variant!
  Bekijk project
 • Bleeker Concepts | Projecten | Zorg

  Monuta Apeldoorn

  Eind 2021 kregen wij de vraag van Monuta om een nieuwe blauwdruk/concept te ontwerpen en ontwikkelen voor hun uitvaartcentra. Belangrijkste uitgangspunt was om een ontwerp te maken vanuit een “Hospitality” gedachte. Het nieuwe concept zou zowel toepasbaar moeten zijn in de Monuta Uitvaartcentra, de Crematoria en Afscheidshuizen. Tevens is er een grote diversiteit aan gebouwen waar rekening mee gehouden moest worden; van moderne architectonische gebouwen tot monumentale karakteristieke panden maar ook mooie villa’s in een woonwijk. De nieuwe campagne van Monuta is gericht op openheid over afscheid nemen, meer transparantie, het gesprek aangaan met familie en op tijd de wensen aangeven rondom het afscheid. Dit thema “Open over afscheid” hebben wij dan ook meegenomen in het ontwerp. Overlijden blijft voor veel mensen een lastig onderwerp waarbij een prettige sfeer in de uitvaartcentra zoveel kan bijdragen aan een mooiere beleving rondom het afscheid nemen. In het ontwerp hebben wij dan ook een moderne, warme look & feel ontwikkeld waarbij er zoveel mogelijk openheid gecreëerd wordt. Een prettige ruime entree, een mooie rustige aula, een gezellig café/restaurant. De 24 uurskamers en de verblijven daar omheen zijn ruim en van alle gemakken voorzien waarbij de servicegraad hoog is. Ook de familiekamer is een prettige kamer in huiskamersfeer. Het concept kan worden uitgevoerd in een eiken of noten variant. Alle overige materialen passen hierbij zodat er per locatie een keuze gemaakt kan worden. Op die manier kunnen we rekening houden met reeds aanwezige materialen en deze duurzaam hergebruiken.
  Bekijk project
 • Bleeker Concepts | Projecten | Kantoren

  Securitas Breukelen

  Een concept waarbij de missie van het bedrijf terugkomt in alle aspecten van de signing. Voor Securitas werd een volledig nieuw kantoor gerealiseerd langs de A2 in Breukelen. Het nieuwe pand is de centrale huisvesting voor de medewerkers afkomstig uit meerdere bestaande panden. Een mooie gedachte om de medewerkers uit verschillende locaties bij elkaar te brengen en tegelijkertijd een mooie opgave voor ons om ervoor te zorgen dat iedereen zich thuis zou gaan voelen in het veel grotere gebouw. Dat hebben we gedaan door o.a. veel natuurlijke materialen in een lichte kleurstelling toe te passen. Daarnaast hebben we op verschilde locaties planten toegepast in de vorm van groenwanden, decoratieve elementen en als scheiding tussen de bureaus. Het pand is gebouwd met een BREEAM-kwalificatie ‘Very Good’ wat voor de inrichting betekende dat we met alle keuzes hiermee rekening moesten houden. Voor alle materialen hebben wij rekening gehouden met een zo hoog mogelijk duurzaam en circulair karakter. De volledige signing, is ook door ons bureau ontwikkeld en gebaseerd op de beveiligingsbranche waarin Securitas werkzaam is. Een van de eyecatchers is de vingerprint (foorprint) welke is toegepast in diverse kantoren en vergaderruimtes. De toolbox van Securitas is toegepast op de ramen van het opleidingscentrum en de missie van Securitas is in 3D uitgewerkt in het vergadercentrum. Alle vergaderruimtes hebben de naam gekregen van een Nobelprijswinnaar voor de Vrede. Ook de drie cirkels van Securitas komen terug met graphics van beveiligingsitems.
  Bekijk project
 • Bleeker Concepts | Projecten | Retail

  Punte juwelier Utrecht

  Soms is de puzzel groot maar het lukt altijd om ‘m goed te leggen De wensen van eigenaar Ruud Reijers en zijn zus Marjolein waren groot en ambitieus. De huidige traditionele zaak moest een totaal nieuw concept krijgen waarbij de huiselijke sfeer van weleer behouden zou blijven. Naast dat de zaak aan de hoogste beveiligingseisen moest voldoen was de uitdaging vooral de sieraden en horloges goed tot z’n recht te laten komen. Rekening houdend met de nodige signing die door de verschillende hoogwaardige merken worden aangegeven. In het ontwerp hebben we gekeken naar een verbetering van de vitrines, de zichtlijnen en de gewenste sfeer door warme natuurlijke materialen toe te passen. Ook het verlichtingsplan en de uitlichting van de producten in de vitrines heeft optimaal aandacht gekregen en is geslaagd. Gezien de monumentale status van de twee in het verleden samengevoegde panden, waren de mogelijkheden om het gevelbeeld aan te pakken beperkt. Ondanks de beperking van de twee ooit samengevoegde monumentale panden zijn we er toch in geslaagd een totaal nieuwe gevel te realiseren met daarin geïntegreerd een bijzondere toegangssluis voor de veiligheid van de medewerkers en aanwezig klanten. Samen met Ruud en Marjolijn is er over elk detail in deze zaak nagedacht wat heeft geresulteerd in een bijzondere unieke maar ook succesvolle juwelierszaak waarin zij met hun team met veel plezier elke dag weer hun klanten ontvangen.
  Bekijk project
 • Bleeker Concepts | Projecten | Leisure

  Golfbaan Kromme Rijn

  Bij Golfbaan Kromme Rijn wordt constant op meerdere vlakken gewerkt aan vernieuwing en verbetering van zowel de golfbaan als het clubhuis. Bij ons kwam de vraag om van de rechterzijde van het clubhuis, een multifunctionele ruimte te maken, met de nadruk op het creëren van een sfeervol restaurant. Verder moest de ruimte eenvoudig omgebouwd kunnen worden voor allerlei evenementen, vergaderingen, presentaties bridge-evenementen etc. De vele functies maakten dit tot een mooie uitdaging. Verrijdbare banken, kasten, plantenbakken etc. welke intimiteit creëren in het restaurant en bij gelegenheid verplaatst worden in de per evenement gewenste opstellingen. Ook het volledig nieuwe lichtplan is Dali gestuurd en programmeerbaar zodat voor elk toepassing de gewenste sfeer gecreëerd kan worden. Met de akoestische plafondeilanden en de groenwand is de slechte akoestiek van de ruimte(s) 100% verbeterd en de totale uitstraling compleet vernieuwend en eigentijds. Clubleden als ook niet clubleden én passanten maken nu veelvuldig gebruik van het restaurant met zijn vele mogelijkheden in en bijzonder warme sfeer. Na de succesvolle verbouwing van het restaurant deel is de linkerkant van het clubhuis als Brasserie eveneens volledig in dezelfde stijl opnieuw afgebouwd en ingericht. Ook hier zijn nieuwe vloeren, verlichting, plafondeilanden, bar en meubilair succesvol vernieuwd.
  Bekijk project
 • Bleeker Concepts | Projecten | Kantoren

  EDCO Eindhoven

  Toen wij werden gevraagd door eigenaar Cor Adriaanse om mee te denken over het interieur voor hun nieuwe kantoor, was Edco nog gehuisvest in een aantal aan elkaar geschakelde gebouwen in Eindhoven. De plannen van Cor waren groot. Hij had opdracht gegeven een heel nieuw kantoor te bouwen naast de huidige locatie. Op de huidige locatie zou dan in de tweede fase een hele nieuwe showroom worden gebouwd. De bouwkundige plannen waren inmiddels afgerond en er was gestart met de eerste werkzaamheden. Er was één duidelijke wens van Cor, er moest eenheid ontstaan. Hij wilde afscheid nemen van de huidige rommelige sfeer van de verschillende panden. Onze opdracht was het ontwerpen van een compleet inrichtingsplan voor het gehele kantoor, de hoofdentree en de ontvangst van de gasten in de showroom. In het ontwerp zijn wij uitgegaan van warme-, natuurlijke materialen welke op verschillende plekken terugkomen in het pand. In de entree komt alles mooi bij elkaar. Voor de vloer is gekozen voor een lichte keramische tegel. De kasten zijn opgebouwd uit eiken planken en op de wanden is natuursteen aangebracht. Zo ontstaat er een mooie warme lichte sfeer die door het gehele kantoor is doorgezet.
  Bekijk project
 • Bleeker Concepts | Projecten | Zorg

  Penders Voetzorg, Rotterdam

  Voor Penders Voetzorg, een vooraanstaande onderneming op het gebied van voetzorg in Nederland ontwikkelden en realiseren wij een volledig nieuwe vestiging in Rotterdam. De disciplines orthopedische schoentechniek, podotherapie en pedicure komen hier samen onder één dak. Daarnaast een deel retail waar je als klant ook voor een nieuw paar schoenen terecht kan al dan niet aangepast. In een monumentaal naoorlogs gebouw, zonder enige vorm van installaties, ontwikkelden wij een complete nieuwe indeling met ontvangst- en wachtruimtes, geavanceerde behandelruimtes en een ruime werkplaats voor het maken van z.g. "leesten' voor aangepaste schoenen. Ruim, licht, echte materialen en met name rust en ruimte is kenmerkend voor het nieuwe concept voor Penders Voetzorg. Indeling, routing, look & feel, materiaalkeuzes, verlichtingsplan en tot in detail uitgewerkte meubels en alle grafische uitingen, binnen en buiten, maken het tot een volledig kloppend concept. Penders Voetzorg krijgt hiermee een herkenbaar eigen Concept.
  Bekijk project
 • Bleeker Concepts | Projecten | Kantoren

  Van den Pol Elektrotechniek

  Renovatie Projectbureau, Productieafdeling en Expeditie Na een eerdere succesvolle renovatie en herinrichting van een groot aantal kantoren en het bedrijfsrestaurant is afgelopen najaar de productie afdeling, de kantoren van het projectbureau en de uitgifte goederen volledig gerenoveerd en her-ingericht. Basic materialen, perfect op de afdelingen afgestemde verlichting en ergonomisch perfect meubilair voor productie- en kantoormedewerkers. "Een bijzonder prettige werkomgeving" aldus eensluidend de mening van de medewerkers.
  Bekijk project
 • Bleeker Concepts | Projecten | Wonen

  Woonhuis Delft Noord

  Verbouwing woonhuis Delft. "Strip alles er maar uit van begane grond tot 2e verdieping"...dat was de vraag van deze familie uit Delft. Een redelijk eenvoudige niet al te ruime tussenwoning zoals er nogal wat gebouwd zijn in de jaren '80 volledig moderniseren is altijd een mooie uitdaging. Nieuwe keuken, toiletten en badkamer en vooral rust en ruimte was de lat waarlangs wij het ontwerp, lichtplan en de materiaalkeuzes hebben gelegd. In bouwteam, onder leiding van Iprocom, is in 5 weken tijd het gehele plan onder regie van ons bureau gerealiseerd tot uiterste tevredenheid van de bewoners....
  Bekijk project
 • Bleeker Concepts | Projecten | Wonen

  Woonhuis Deil

  Woonhuis Deil. Volledige renovatie en herinrichting van woonhuis te Deil. Herinrichting, materialisering, kleurstelling, verlichting als ook ontwerp kastenwand met open haard vlgs ontwerp van ons bureau.
  Bekijk project